Skru op for brugerindflydelsen i sociale tilbud - book en guide

Velfærd

20/05/2014

Karen Thougård Pedersen

Savner du inspiration til at arbejde med brugerindflydelse – på bostedet, værestedet eller plejehjemmet? Så book en brugerindflydelses­guide. Guiderne er professionelle og mennesker, der selv har erfaring med at være brugere af et socialt tilbud.

- Jeg har selv været bruger af forskellige botilbud for hjemløse. Og som sosu-hjælper har jeg oplevet brugerindflydelse i hjemmeplejen og på plejehjem. Jeg vil gerne være med til at formidle, at det er vigtigt at tage ansvar for eget liv. At motivere til at være en del af det liv, man lever som bruger og borger i samfundet. Jeg brænder for socialt udsatte og hjemløse; folk, der gerne vil videre i livet.

Det siger Maria Nagel, tidligere hjemløs og en af SUS' 14 brugerindflydelsesguider.

Professionelle og brugere som guider
Brugerindflydelsesguiderne er en blanding af professionelle og mennesker, der, som Maria Nagel, selv har prøvet at være brugere af sociale tilbud.

Guiderne er tilknyttet eller har erfaringer fra et bosted, et værested, et plejehjem, et behandlingstilbud, en brugerorganisation eller lignende.

Sætter brugerindflydelse på dagsordenen
Brugerindflydelsesguiderne kan være med til at sætte brugerindflydelse på dagsordenen i kommuner, sociale tilbud, i brugerorganisationer og på uddannelsessteder landet over. De kan fortælle om, hvordan de selv har arbejdet med brugerindflydelse, og hvad der kom ud af det. Og om udfordringer og glæder undervejs.

Guiderne kan bookes til oplæg, temamøder og workshops på sociale tilbud for mennesker med handicap, mennesker med sindslidelse, hjemløse, udsatte børn og unge samt sårbare ældre. Det koster minimum 1500 kr. plus transportudgifter at få en guide ud.

Brugerindflydelsesguiderne er en del af SUS' projekt Platform for brugerindflydelse. Læs mere om de enkelte guider og book dem på brugerindflydelse.dk

Kontakt i SUS
Sussi Maack
[email protected], tlf. 2680 1268

Signe Groth Andersson
[email protected], tlf. 6168 7245

Mest Læste

Annonce