Billigere billetter skaber flere rejser i den kollektive trafik

Infrastruktur

16/04/2014 13:17

Freja Eriksen

Trafikstyrelsen har netop færdiggjort en evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretiden, også kaldet off peak rabatten. Rapporten konkluderer, at off peak rabatten understøtter målsætningen om at øge antallet af kunder i den kollektive trafik og fremskynder udbredelsen af rejsekortet

I 2013 har off peak rabatten været medvirkende til at andelen af lokale rejser uden for myldretiden foretaget med Rejsekort er steget med 6 pct. point fra 2012 til 2013 samt at antallet af rejser foretaget med rejsekort er tredoblet.

Transportminister Magnus Heunicke (S) udtaler:

- De billigere billetter får flere passagerer til at bruge bus og tog uden for myldretiden og i weekenderne. Det giver mere plads til pendlerne, når der er brug for det i spidsbelastningsperioderne.

-Takstnedsættelserne er sammen med Togfonden DK med massive investeringer i blandt andet nye skinner, realisering af timeplanen og elektrificering af jernbanen, del af regeringens samlede strategi for at  styrke den kollektive transport og gøre den mere attraktiv.

Off peak rabatten giver ca. 20 pct. billigere rejser med Rejsekort i bus og tog i lokaltrafikken i hele landet. Takstnedsættelsen gælder fra kl. 18. og hele aftenen og natten frem til kl. 7. om morgen og igen fra kl. 11 til 13. I weekenden og på helligdage gælder takstnedsættelsen hele døgnet.

Ud over, at det bliver billigere at køre i bus og tog uden for myldretiden, indebærer aftalen også, at det personlige rejsekort er gratis i 2013 og 2014

Initiativerne er en del af Aftale om bedre og billigere kollektiv trafik af 12. juni 2012 mellem Regeringen(S, RV), Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, som hvert år udmønter 1 mia. kroner til at styrke den kollektive trafik.

Trafikstyrelsens evaluering af takstnedsættelsen kan ses her

Mest Læste

Annonce