Ny aftale om supercykelstier

17/5/13 9:18

Transportministeriet

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (Regeringen, EL og DF) er i dag blevet enige om at afsætte 172 mio. kr. til at styrke cyklismen. Med dagens transportaftale er regeringen, EL og DF enige om at udmønte ca.172 mio. kr. til etablering af supercykelstier i de fem største danske byer.

De nye supercykelstier vil forbedre forholdene for cyklister i de større byer og give bedre mulighed for at vælge cyklen i stedet for bilen – også over de længere afstande. Midlerne gives som statsligt tilskud på 50 pct. til kommunale supercykelstiprojekter i hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Desuden støttes en ny færgehavn ved Ballen på østsiden af Samsø med 20 mio. kr. Med den nye rute fra Kalundborg til østsiden af Samsø vil rejsetiden kunne reduceres, og det vil medføre dermed en klar forbedring ikke mindst for turisterhvervet på Samsø og muligheden for at pendle til Sjælland.

Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

- Med dagens beslutning om at støtte supercykelstier i de største byer gør vi det lettere og mere sikkert for borgerne at skifte cyklen ud med bilen i det daglige, f.eks. til og fra arbejde og uddannelse.

- Samtidig er aftalen et godt eksempel på, hvordan statslige og kommunale midler går hånd i hånd i forhold til at skabe gode cykelforhold.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.