Ny aftale om supercykelstier

17/05/2013 11:18

Transportministeriet

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (Regeringen, EL og DF) er i dag blevet enige om at afsætte 172 mio. kr. til at styrke cyklismen. Med dagens transportaftale er regeringen, EL og DF enige om at udmønte ca.172 mio. kr. til etablering af supercykelstier i de fem største danske byer.

De nye supercykelstier vil forbedre forholdene for cyklister i de større byer og give bedre mulighed for at vælge cyklen i stedet for bilen – også over de længere afstande. Midlerne gives som statsligt tilskud på 50 pct. til kommunale supercykelstiprojekter i hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Desuden støttes en ny færgehavn ved Ballen på østsiden af Samsø med 20 mio. kr. Med den nye rute fra Kalundborg til østsiden af Samsø vil rejsetiden kunne reduceres, og det vil medføre dermed en klar forbedring ikke mindst for turisterhvervet på Samsø og muligheden for at pendle til Sjælland.

Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

- Med dagens beslutning om at støtte supercykelstier i de største byer gør vi det lettere og mere sikkert for borgerne at skifte cyklen ud med bilen i det daglige, f.eks. til og fra arbejde og uddannelse.

- Samtidig er aftalen et godt eksempel på, hvordan statslige og kommunale midler går hånd i hånd i forhold til at skabe gode cykelforhold.

Mest Læste

Annonce