Danmark er blandt de førende innovative EU-medlemslande

26/3/13 1:19

Uddannelsesministeriet

Danmark får bronze i EU's årlige innovationsmåling. Tredjepladsen understreger den hårde internationale konkurrence og behovet for et endnu stærkere dansk innovationssystem.

Danmark fastholder sin pointscore på Europa-Kommissionens årlige innovationsrangliste, Innovation Union Scoreboard. Dog har Tyskland i 2013 har øget sine point og ligger nu foran Danmark, der ender på en tredjeplads. Sverige ligger fortsat på en førsteplads.

Uddannelsesminister Morten Østergaard fremhæver, at placeringen vidner om styrken af det danske innovationssystem, men også, at der er behov for et endnu stærkere innovationssystem.

- Jeg glæder mig meget over Danmarks placering i Europa-Kommissionens årlige innovationsranglistes top tre. Trods økonomiske krisetider scorer Danmark fortsat nogle af de højeste point. Samtidig må vi erkende, at det ikke er tilstrækkeligt til at fastholde eller udbygge vores placering på listen. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter den ambitiøse kurs, som innovationsstrategien har sat, siger Morten Østergaard

Behov for at styrke innovationssystem

Danmark befinder sig i udbryderfeltet af EU’s fire førende innovationslande. Fælles for ranglistens 14 mest innovative lande er, at de samlet set har øget deres innovationspoint siden sidste år.

Regeringens innovationsstrategi, der blev præsenteret i december 2012, byder på en række initiativer, som skal styrke samarbejdet og rammerne for innovation i virksomhederne.

Konkret er det blandt andet regeringens mål i 2020 at være blandt de fem bedste i OECD, når det kommer til andelen af innovative virksomheder, højtuddannede i den private sektor og private investeringer i forskning og udvikling som andel af BNP.

Det årlige Innovation Union Scoreboard udarbejdes af Europa-Kommissionen som led i EU-landenes Lissabon-strategi om at styrke Europas konkurrenceevne i vidensamfundet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.