En milliard til højere niveau på erhvervsakademier og professionshøjskoler

27/8/12 7:59

Uddannelsesministeriet

Regeringen vil over de kommende tre år bruge en milliard kroner på at styrke kvaliteten på erhvervsakademier og professionshøjskoler – herunder lærer- og pædagoguddannelserne – gennem øget vidensbasering og forskning i blandt andet pædagogik og didaktik.

Regeringen vil styrke kvaliteten af undervisningen på professionshøjskolerne og erhvervsakademierne.

I finanslovsforslaget afsætter regeringen over tre år 1.065 millioner kroner, som institutionerne kan anvende til forskningstilknytning og evidensbasering for at hæve niveauet på eksempelvis lærer- og pædagoguddannelserne.

Dermed indfries et væsentligt løfte i regeringsgrundlaget på uddannelsesområdet.

– Regeringen ønsker at give professionshøjskolerne og erhvervsakademierne mulighed for at øge kvaliteten ved eksempelvis at tilknytte flere ph.d.er og styrke den praksisnære forskning, og med forslaget vil regeringen ikke blot øge viden- og evidensbaseringen på de korte og mellemlange uddannelser, men også sikre uddannelsesinstitutionerne flerårig tryghed og stabilitet med henblik på at øge kvaliteten, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Der afsættes 230 millioner kroner årligt i 2013-2015 til udviklings- og evidensbasering af uddannelserne på professionshøjskoler og erhvervsakademier samt 125 millioner kroner til forskning i professionsfagene, herunder 90 millioner kroner til forskningstilknytning på professionshøjskolerne.

Forskning i professionsfagene omfatter endvidere videreførelse af forskningsunderstøttelse af uddannelsesforskning gennem uddannelse af ph.d.er og opbygning af forskningskapacitet inden for alment og fagligt didaktiske og pædagogiske områder.

Udviklings- og evidensbaseringen på erhvervsakademier og professionshøjskoler skal bidrage til, at institutionerne i samarbejde med blandt andet universiteterne kan styrke vidensgrundlaget for uddannelserne og udvikle uddannelsernes kvalitet.

– Denne satsning understøtter ikke mindst den læreruddannelsesreform, som et bredt flertal i Folketinget blev enige om i foråret, ligesom det vil understøtte kommende forandringer af pædagoguddannelsen, som vi tager fat på i efteråret, siger Morten Østergaard.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.