Nye lærere blev præmieret for deres bacheloropgaver

05/12/2012 10:14

Uddannelsesministeriet

Uddannelsesministeren uddelte præmier til tre nyuddannede lærere, der har skrevet bacheloropgaver ud over det sædvanlige og til inspiration for andre studerende og lærere.

Dygtige og engagerede lærere er afgørende for at skabe og fastholde høj kvalitet i folkeskolen. 30. november blev tre nyuddannede lærere hædret for at have skrevet nogle af Danmarks bedste bacheloropgaver på læreruddannelsen denne sommer.

Inspiration fra de bedste opgaver
Præmieringerne skal ses i sammenhæng med hjemmesiden www.lærerprofession.dk, der er oprettet af professionshøjskolerne og fagbladet Folkeskolen, som også står bag præmieringen af de tre vindere.

Her kan studerende og lærere finde inspiration i gode eksamensopgaver, som har en praktisk og lærerfaglig dimension.

Uddannelsesminister Morten Østergaard uddelte præmierne til de tre vindere.

– Det er afgørende at sikre, at ny viden fra forskning og praksis når helt ud i klasselokalerne og bliver omsat til kvalitet i undervisningen. Vi skal bygge bro mellem ny viden og bedre forskning. Denne brobygning er også i høj grad baggrunden for den nye hjemmeside. Formålet er at støtte videndeling og inspiration gennem præsentation af projekter, som har en klar sammenhæng mellem teori og praksis. Det er et godt, fremadrettet initiativ. De præmierede bachelorprojekter vidner også om et højt ambitionsniveau, og det er helt afgørende, at vi er ambitiøse. Vi skal sætte baren højt, sagde Morten Østergaard.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini uddelte præmier for de tre bedste diplomafhandlinger fra skoleområdet.

Mest Læste

Annonce