Nick Hækkerup ny handels- og europaminister

Politik

09/08/2013 15:42

Freja Eriksen

Nick Hækkerup er ny mand på ministerholdet i Udenrigsministeriet. Pia Olsen Dyhr og Nicolai Wammen takkede af og bød deres afløser velkommen.

Nick Hækkerups nye titel bliver handels- og europaminister og erstatter dermed Pia Olsen Dyhr og Nicolai Wammen. Derfor var der også hele tre overdragelsestaler til ham – fra de to afgående ministre i Udenrigsministeriet og den netop nytiltrådte departementchef Ulrik Vestergaard Knudsen.

Pia Olsen Dyhr ønskede Nick Hækkerup velkommen med bl.a. en engelsk-kinesisk parlør og ordene:

”Brug den. Der er en vækst i Kina på 7-8 procent – og det kalder de lavvækst.”

Nicolai Wammen bød velkommen med en fortælling om, at der flere steder i Europa er en tradition for, at europaministrene har en fortid som borgmestre.

”Så nu må de vænne sig til, at det pludselig er Hillerød, der er den bedste kommune i Danmark – og ikke Århus,” sagde Nicolai Wammen med henvisning til Nicks Hækkerups fortid som borgmester i Hillerød og sin egen i Århus.

Ulrik Vestergaard Knudsen beklagede, at der ikke er tradition for gaver til nytiltrådte ministre. Men han havde alligevel noget andet at byde på:

”Da du nu overtager to ministerområder, så vil du vil få frit valg af ministerkontor,” sagde han.

Nick Hækkerup havde kun én gave med. Den var til Pia Olsen Dyhr. Gaven til Nicolai Wammen ville han vente med til overdragelsen i Forsvarsministeriet.

”Min gave til dig er et kært stykke værktøj fra borgmesterværktøjskassen, som du vil få stor brug for – en saks. Så skal der klippes snore,” sagde han med henvisning til, at Pia Olsen Dyhr fremover skal være transportminister.

Mest Læste

Annonce