Nick Hækkerup ny handels- og europaminister

Politik

09/8/13 1:42

Freja Eriksen

Nick Hækkerup er ny mand på ministerholdet i Udenrigsministeriet. Pia Olsen Dyhr og Nicolai Wammen takkede af og bød deres afløser velkommen.

Nick Hækkerups nye titel bliver handels- og europaminister og erstatter dermed Pia Olsen Dyhr og Nicolai Wammen. Derfor var der også hele tre overdragelsestaler til ham – fra de to afgående ministre i Udenrigsministeriet og den netop nytiltrådte departementchef Ulrik Vestergaard Knudsen.

Pia Olsen Dyhr ønskede Nick Hækkerup velkommen med bl.a. en engelsk-kinesisk parlør og ordene:

”Brug den. Der er en vækst i Kina på 7-8 procent – og det kalder de lavvækst.”

Nicolai Wammen bød velkommen med en fortælling om, at der flere steder i Europa er en tradition for, at europaministrene har en fortid som borgmestre.

”Så nu må de vænne sig til, at det pludselig er Hillerød, der er den bedste kommune i Danmark – og ikke Århus,” sagde Nicolai Wammen med henvisning til Nicks Hækkerups fortid som borgmester i Hillerød og sin egen i Århus.

Ulrik Vestergaard Knudsen beklagede, at der ikke er tradition for gaver til nytiltrådte ministre. Men han havde alligevel noget andet at byde på:

”Da du nu overtager to ministerområder, så vil du vil få frit valg af ministerkontor,” sagde han.

Nick Hækkerup havde kun én gave med. Den var til Pia Olsen Dyhr. Gaven til Nicolai Wammen ville han vente med til overdragelsen i Forsvarsministeriet.

”Min gave til dig er et kært stykke værktøj fra borgmesterværktøjskassen, som du vil få stor brug for – en saks. Så skal der klippes snore,” sagde han med henvisning til, at Pia Olsen Dyhr fremover skal være transportminister.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.