ABT-fonden skifter navn.

Regeringen har besluttet, at ABT-fonden skifter navn til Fonden for Velfærdsteknologi i forbindelse med finansloven for 2012.

Regeringen vil arbejde for større udbredelse af velafprøvede løsninger, som har dokumenteret effekt. Løsningerne skal bidrage til højere effektivitet i en tid, hvor færre skal forsørge flere. Konkret har regeringen planer om at udarbejde en digitaliseringsreform for de store velfærdsområder, hvilket for alvor vil sætte skub på udbredelsen af velfærdsteknologi. Reformen vil bl.a. blive finansieret af fondens indeværende midler, derfor udmøntes der indtil videre ikke penge til nye projekter.

Regeringen vil i første omgang som led i økonomiaftalerne med kommuner og regioner for 2012 afsætte 80 mio. kr. til udbredelse af digital sårbehandling og velfungerende telemedicinske løsninger, som sikrer en mere sammenhængende behandlingsindsats på tværs af afstande, øger kvaliteten i behandlingen og samtidig frigøre ressourcer til den borgernære indsats. Allerede i starten af 2012 sættes der gang i et tværsektorielt projekt, hvor omkring 2000 patienter fordelt på fem patientgrupper skal deltage i den største demonstration af telemedicin nogensinde i Danmark.

Alle ansøgere i ABT-fondens igangværende ansøgningsrunder har modtaget afslag (forårs- og efterårsrunde i 2011). Fonden for Velfærdsteknologi vil videreføre alle projekter, som allerede har fået tilskud, med henblik på at samle veldokumenterede erfaringer om, hvordan velfærdsteknologi kan forny og effektivisere den offentlige service.

Emneord: ABT-fonden, Fonden for Velfærdsteknologi, Telemedicin
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk DenOffentlige.dk bidrager aktivt til information, videndeling og netværk for aktører i og omkring den offentlige sektor. DenOffentlige.dk har med konstant stigende bruger og læsertal erfaret im...
Aktivitet: Artikler: 1402 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også