Hillerød: Erik Nygreen ny kommunaldirektør

Hillerøds nye kommunaldirektør hedder Erik Nygreen. Han har allerede siddet på posten som konstitueret kommunaldirektør siden marts, er hillerødaner til fingerspidserne og har beklædt en lang række poster i kommunen.  

Erik Nygreen (45) er cand. Scient. Pol og har arbejdet i Hillerød Kommune i 16 år, først i den daværende Kulturel Forvaltning, siden som sekretariats- og afdelingschef for Børn og Kultur, før han i 2007 blev direktør for Børn, Familier og Kultur og i marts konstitueret som kommunaldirektør efter Peter Zahlekjærs afsked.

Om valget af Erik Nygreen som kommunaldirektør, siger borgmester Kirsten Jensen:

”Vi har allerede haft Erik som konstitueret kommunaldirektør i en periode, som har været krævende. Siden jeg bad ham om at løfte dén rolle, har han ikke veget en tomme fra ansvaret. Vi kender ham i kommunen som ærlig, ansvarlig og tillidsvækkende, og at vælge Erik er et udtryk for stabilitet og for at ”vi har den rigtige mand”.

Selv siger den nye kommunaldirektør, at han ser det som en af sine væsentligste opgaver at sikre, at Hillerød Kommunes virksomhed baserer sig på relationer mellem borgere, brugere og medarbejdere.

”I forhold til udvikling af kvalitet i kommunen er det medarbejderne selv, der i sidste ende kan gøre den største forskel. Derfor skal det fastholdes at ”varen leveres” i mødet mellem den ansatte medarbejder og borgeren, hvad enten det er i skikkelse af barn, ung, voksen eller ældre medborger. Dette møde afgør brugertilfredsheden, som har medarbejdernes egen arbejdsglæde som en klar forudsætning. En arbejdsglæde, som vi skal opnå ved en strategisk satsning på medindflydelse på egne arbejdsvilkår, kompetenceudvikling, gode fysiske rammer og teknologiske muligheder, godt psykisk arbejdsmiljø samt tydelig og anerkendende ledelse og opbakning,” siger Erik Nygreen, som godt ved, at det ikke er det nemmeste job, han nu overtager.

”Vi vil fortsat blive mødt med krav om servicejusteringer og stram økonomistyring. Det kræver et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem politikere, faglighed og administration. Vi skal samtidig være parate til at gå nye veje i samarbejde med samfundet omkring os, nabokommuner og det lokale uddannelses- og erhvervsliv. Der er masser af udfordringer, og jeg glæder mig over at få denne mulighed for at være med til at skabe den bedste kommune for borgere og ansatte,” siger Erik Nygreen.

Byrådet vedtog i aftes enstemmigt at pege på Erik Nygreen, og han tiltræder jobbet som kommunaldirektør umiddelbart.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer