Nyrup stopper som europæisk S-formand

Poul Nyrup Rasmussen stopper efter syv år som formand for de europæiske socialdemokraters parti, PES

Efter syv år er det slut for Poul Nyrup Rasmussen som formand for de europæiske socialdemokraters parti, PES.
Det oplyser den tidligere statsminister i en pressemeddelelse for ud for det næste møde i PES.
- Alt har sin tid. For mig er tiden kommet til at begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg har haft æren og glæden af at bidrage til at udvikle vort fælles europæiske parti i en afgørende fase, siger Poul Nyrup Rasmussen i en pressemeddelelse.
- Venner, jeg føler, at PES har været hos mig i hele mit politiske liv. Først deltog jeg i mange ledermøder i PES som partiformand for de danske socialdemokrater og siden som statsminister. I april 2004 blev jeg valgt som formand for PES, siger Nyrup.
For nylig aflyste han en række arrangementer på grund af en blodforgiftning, som han indirekte henviser til i erklæringen.
- Nu er det tid til forandring - nu af personlige grunde. Hele min politiske karriere har jeg lyttet til politik og søgt at gøre mit bedste. Nu er det tid til at lytte til min egen krop og træffe den ansvarlige beslutning, siger Poul Nyrup Rasmussen.
- Efter adskillige årtier i dansk og europæisk politik, er tiden kommet for mig til at fokusere på min familie, mine projekter i Danmark samt søge at holde mig i god form, lyder hans erklæring.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer