Regionsdirektør Jens Andersen fylder rundt

En respekteret og venlig mand har fyldt rundt for sjette gang i sit liv. Den 6. januar blev Region Sjællands direktør, Jens Andersen, 60 år.

Det er en offentlig leder med bred ekspertise og stort netværk, der holder reception mandag d. 14. januar i Regionshuset i Sorø. Jens Andersen har en lang og fornem karriere som leder og topleder i det offentlige. Bortset fra en afstikker på otte år til bl.a. DA i slutfirserne har Jens Andersen været offentlig ansat eller leder siden karrierens start som fuldmægtig i indenrigsministeriet i 1978, hvor han som nyuddannet cand.scient.pol. begyndte stigningen mod toppen.

Læs også interview med Jens Andersen: Vi skal bruge skepsis konstruktivt

Netværket og udgangspunktet fik et solidt afsæt allerede fire år senere, da Jens Andersen blev ministersekretær for Palle Simonsen først i Socialministeriet fra 1982 og to år i Finansministeriet. Dermed blev grunden lagt til lederstillinger, som han har besat siden, og med titlen direktør i nu over 20 år for DA, Thomson Publishing Group, Arbejdstilsynet, Banestyrelsen, Trafikstyrelsen og siden Region Sjælland, hvor han har været siden regionen blev født i 2006.

Læs Jens Andersens indlæg i hospitalsblog-stafetten: OPI mere end en døgnflue

Jens Andersen er en atypisk offentlig leder, der har haft modet og interessen for at søge inspiration fra flere sider, men særligt dyrket et netværk blandt private topledere i regi af VL-grupperne. Han siger selv, at det har givet ham værdifuld inspiration og mulighed for at se nye muligheder og løsninger i de offentlige topchef-stillinger, han har haft.
Selve fødselsdagen fejrede direktør Andersen med sin familie i Ægypten lige omkring nytåret, hvor han havde inviteret fruen, der er viceskoleinspektør, og deres to voksne døtre på 22 og 24 år, på tur omkring pyramiderne og dermed kunne bekræfte Jens Andersen i, at 60 år er ingen alder op mod en tusind årig verdenshistorie.
Iøvrigt en bekræftelse han kan få dagligt i enten vinterboligen i Hørsholm eller sommerboligen på Fanø - henholdsvis 100 og 200 år gamle huse, som løbende efterspørger håndværksmæssig indsats fra ejeren selv.

Emneord: Jens Andersen, Regionsdirektør, Fødselsdag
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.