Wammen siger nej til 200.000 kroner

Nicolai Wammen siger nej til et eftervederlag på tre måneders løn, når han fratræder som borgmester.

Den afgående socialdemokratiske borgmester Nicolai Wammen fra Aarhus har sagt nej til at modtage tre måneders løn som borgmester, efter at han trækker sig fra denne post på onsdag.
Efter reglerne har han ret til omkring 200.000 kroner i løn også for oktober, november og december, men det beløb frasiger han sig, skriver flere medier.
- Jeg håber, at jeg på det tidspunkt er blevet medlem af Folketinget, og så synes jeg ikke det ville være rigtigt at få et vederlag oveni lønnen, siger Nicolai Wammen til jp.dk.
Chefen for byrådsservice i Aarhus, Frederik Gammelgaard, kender ikke til andre politikere, der har takket nej til det berettigede eftervederlag.
Socialdemokraternes EU-ordfører i Folketinget Kim Mortensen, der snart tiltræder en stilling i det private erhvervsliv, har valgt først at gå af til efteråret i forbindelse med folketingsvalget.
Kim Mortensen bliver direktør i Dansk Fjernvarme den 1. september.
Hans fratræden i Folketinget kan derfor ske, efter at han er begyndt i den nye stilling. Derved oppebærer han alligevel sit eftervederlag på 600.000 kroner fra Folketinget.
Det samme skridt har Venstres Malou Aamund tidligere taget.
På mandag ventes S, at vælge Bjarne Corydon som afløser for Kim Mortensen.
/ritzau/

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer