En mand er blevet anholdt, mistænkt for at starte 40 naturbrande. Foto: Shutterstock
En mand er blevet anholdt, mistænkt for at starte 40 naturbrande. Foto: Shutterstock

Brandleder anholdt for talrige naturbrande

10/05/2022 12:25

J. Bøgen

En 50-årig mand er blevet anholdt, mistænkt for at have startet et utal af naturbrande - med vilje.

Opdateret kl. 16.31.

De seneste to måneder har der været omkring 40 naturbrande i Egtved-området mellem Vejle og Kolding. Alle brande er blevet slukket uden hverken personskade eller bygningsskade, men risikoen for spredning er meget høj, når vejret er tørt – og især når der er tale om påsatte brande.

Nu har Sydøstjyllands Politi anholdt en 50-årig mand for, med vilje, at starte 11 af disse brande.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er manden leder for et lokalt brandvæsen, og han nægter sig skyldig. Ved et grundlovsforhør i formiddags ved Retten i Kolding blev han varetægtsfængslet i indtil videre fire uger.

Falck er kede af sagen

Hos Falck, hvor manden er ansat, fortæller pressechef Alice Klitholm Duch til Vejle Amts Folkeblad, at sagen bliver taget dybt alvorligt, og at der vil pågå en intern undersøgelse af sagen.

"Vi og vores medarbejdere er meget berørte af sagen, og samarbejder naturligvis med politiet, hvis vi kan bidrage til efterforskningen," siger Alice Klitholm Duch.

Også hos Vejle Brandvæsen, som samarbejder med stationen i Egtved, er man berørte af sagen, siger beredskabsdirektør Thomas Dietz:

"Vi er kede af det, vi er blevet orienteret om, og vi tager sagen til efterretning."

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

Strafferammen for forsætlig brandstiftelse af den karakter, som den 50-årige er sigtet for, ligger på op til seks års fængsel.

Mest Læste

Annonce