DI: Digital infrastruktur vigtig for vækst

19/03/2013 10:08

Dansk Industri

Hurtigt internet og gode mobilforbindelser er afgørende for væksten i hele landet. Og for dansk erhvervsliv. Derfor får regeringens udspil for digital infrastruktur anerkendende ord med på vejen fra Dansk Industri. Regeringens udspil vil blandt andet fremme bredbånd og mobiltelefoni – også i landets yderområder.

- Vi er glade for, at regeringen overordnet fastholder den markedsbaserede og teknologineutrale tilgang til udrulningen af digital infrastruktur. Det er dén tilgang, der har givet danskerne god mobildækning og hurtigt bredbånd. Det er vigtigt, at regeringen nu omsætter ord til handling og gør det mere attraktivt for telebranchen at investere, siger branchedirektør Tom Togsverd, DI ITEK, der er DI’s branchefællesskab for it, tele, elektronik og kommunikationsvirksomheder.

Kommuner som intelligente indkøbere
I udspillet lægges der blandt andet op til, at kommunerne fremover i forbindelse med udbud vil kunne bruge deres økonomiske muskler til at efterspørge hurtigere bredbånd og bedre mobildækning.

- Det er fint, at kommunerne kan være intelligente indkøbere og være med til at sikre deres borgere og virksomheder adgang til alle de digitale muligheder. Men alle skal kunne være med, og det skal ske uden at skade konkurrencen, siger Tom Togsverd.

Fjern meningsløse byrder
Ifølge DI ITEK er der udsigt til at netforbindelserne fremover bliver endnu bedre, fordi teleselskaberne investerer mia. af kroner i ny infrastruktur hvert eneste år.

- Vi savner en smule mere anerkendelse af disse store investeringer. Teleselskabernes investeringer gør det dog alene. Politikerne kan hjælpe, og regeringen bør fremme en stadig mere ambitiøs digitalisering af hele samfundet og sikre en forudsigelig og erhvervsvenlig regulering – også på teleområdet. Man kunne starte med at fjerne meningsløse byrder som logningslovgivning og krav om korte bindingsperioder, siger Tom Togsverd.

Uploads-hastigheder på 30 Mbit/s
Udspillet om digital infrastruktur indeholder desuden en supplering af regeringens bredbåndsmålsætning. Målet har hidtil været, at alle danskere skal have adgang til bredbånd med en såkaldt downloadhastigheder på 100 Mbit/s, men nu skal danskerne på samme tid have adgang til en upload-hastigheder på 30 Mbit/s.

- Målsætning om upload-hastigheder opfatter vi som en politisk hensigtserklæring og ikke som juridisk bindende. Man skal dog være varsom med at komme med den slags målsætninger, før det er blevet analyseret, hvad behovet reelt vil være og hvilke teknologiske muligheder, der er realistiske, siger Tom Togsverd.

Mest Læste

Annonce