Indenrigsministeriet: Større råderum til kommunerne

Offentlig Fornyelse og Velfærdspolitik er en ny afdeling under Økonoministeriet- og Indenrigsministeriet, der skal sørge for at føre regeringens moderniseringsreform og digitale politik ud i livet.

Den nye afdelingschef Marie Munk var før vicedirektør i IT- og Telestyrelsen og netop det digitale kommer til at spille en  nøglerolle i afdelingens samarbejde med kommunerne og regionerne, når regeringens moderniseringsreform skal genneføres.

De økonomiske rammer er beskedne i en krisetid, men alligevel satser Marie Munk og ministeriet på, at kommunerne vil få et større råderum til at arbejde i end tidligere.

- Der skal være et minimum af proceskrav og nye love. Og der skal satses på partnerskaber med kommunerne, fortæller Marie Munk.

Som et eksempel nævner hun den digitale selvbetjening i kommunerne.

- Det er et helt nyt mindset og holdningsændring, der skal sættes i gang. Jo mere digital selvbetjening borgerne benytter sig af, jo mere kan kommunerne tilbyde individuel service, så de kan imødegå de forskellige behov, der er i den enkelte kommune, forklarer Marie Munk.

Marie Munk mener, at i en krisetid, så kan kommunerne lære meget af den generelle teknologiske udvikling.

- Open Source, Wikipedia og andre digitale tiltag er ting, som der også kan udvikles i den offentlige sektor. Der skal et styrket fokus på den bevægelse.
Der er ansat knap 20 mennesker i den nye afdeling i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

 

Emneord: Marie Munk, Digitalisering, Offentlig modernisering, Økonomi- og Indenrigsministeriet
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også