Internetbrug flytter hurtigt til mobilen

31/8/12 8:34

Administrator

Skiftet udfordrer offentlige hjemmesider, men den fællesoffentlige sundhedsportal forbereder sig på at flytte med.

For få år siden kunne man nøjes med at optimere websider til bestemte skærmstørrelser – Men nu findes der over 200 forskellige skærmopløsninger – blandt andet fordi man nu også kan gå på nettet fra mobiltelefoner, tablets og tv’et.

CEDI – Center for Digital Forvaltning har hjulpet sundhed.dk med at forudsige, hvor hurtigt det vil gå, og hvor voldsom udviklingen bliver. Det sker i som led i forberedelse af en strategi for sundhed.dk’s videre udvikling i årene 2013-2015. Konklusionen er, at i sommeren 2015 vil mellem 26 og 52 % af brugen af sundhed.dk ske fra en mobil enhed. Disse tal har netop været fremlagt for sundhed.dk’s bestyrelse:

- Det er en voldsom udvikling, som stiller nye krav til os. Vi skal sørge for, at al vores støttende information også står klart og overskueligt, når brugeren foretrækker at bruge mobilen til at slå noget op, siger Bent Hansen, formand for sundhed.dk’s bestyrelse. - En del af sundhed.dk’s særkende har altid været, at portalen kan hjælpe borgeren til at træffe det rigtige valg og interagere smart med sundhedsvæsenet.

Sundhedsvæsenet er midt i en udvikling, hvor der er meget fokus på at understøtte, at patienten involveres mere i sin egen sundhed – ikke mindst via digitale værktøjer. Flere og flere borgere bruger også adgangen til at læse med i deres personlige sundhedsdata på nettet.

- Det vil være en skam, hvis denne udvikling bremses, fordi borgerne begynder at bruge andre typer udstyr til at komme på internettet, siger Bent Hansen. - Derfor vil vi i Danske Regioner presse på for, at NemID udvikles til mobile platforme, så sundhed.dk også i fremtiden vil kunne tilbyde adgang til personlige data fra mobiltelefoner o.l.

Hvad kan brugerne gøre lige nu?

- Mit bedste råd til brugerne er, at de indtil videre bliver ved med at besøge sundhed.dk fra en traditionel desktop-computer, siger sundhed.dk’s direktør, Morten Elbæk Petersen. – Man kan nemlig fx ikke på nuværende tidspunkt bruge NemID fra mobiltelefoner eller tablets som iPads. Det betyder at vi indtil videre kun kan give brugerne adgang til de personlige helbredsoplysninger, hvis de bruger en desktop-computer.

Endelig beslutning om sundhed.dk’s strategi for mobile enheder tages i forbindelse med behandling af sundhed.dk’s strategi for perioden 2013-2015, som finder sted senere på året.

__________________________________________________________________________

Sundhed.dk er den åbne dør til sundhedsvæsenet. Sundhed.dk er et samlet tilbud med information og digitale tjenester fra det offentlige sundhedsvæsen. Danske Regioner, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen, regioner, sygehuse, og kommuner bruger sundhed.dk i betjeningen af borgere og sundhedsprofessionelle. I spidsen for portalen står en fælles politisk bestyrelse og en styregruppe, som består af direktører fra parterne bag sundhed.dk. Siden slutningen af 2003 har borgere og sundhedsfaglige på den fælles offentlige sundhedsportal kunnet finde information om sundhed og sygdom og via digital signatur eller NemID få adgang til sundheds-data som f.eks. medicinoplysninger, e-journal og laboratoriesvar.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.