It skal i lean-lære

09/4/13 8:45

Dansk Industri

Brug lean i it-afdelingen og få mere ud af din it-investering, lyder det fra leanekspert Michael Ortzen. Amerikanske Michael Ortzen, leanekspert og president i Mike Ortzen & Associates, lægger ikke fingrene imellem.

- Der er et kæmpe potentiale for virksomhederne i at få mere ud af de penge, de investerer i it. Mange af de virksomheder, jeg taler med, kan slet ikke forklare, hvilke fordele, de får ud af investeringen. Folk ruller med øjnene og siger, at det med it altid tager længere tid end ventet. Næsten altid koster mere end ventet. Og når de så får løsningen op at køre, så er det aldrig helt det, man har haft behov for, fortæller Michael Ortzen.

Panikagtig tilstand
Når Michael Ortzen besøger virksomheder rundt om i verden, er det besværlig regulering og mangel på tid, penge og medarbejdere, der optager sindene.

- For både it og forretningen kan det koges ned til en panikagtig tilstand, hvor der ikke rigtig er overskud til at lave de nødvendige forbedringer af it og organisationen, siger han.

Over kløften
Ofte er der en kløft mellem it-afdelingerne og den øvrige del af forretningen, mener Michael Ortzen.

- Man har hver sin kultur, som ikke er tilpasset hinanden. Måden at få bugt med dette er gennem lean-it. Mange virksomheder bruger lean til at forbedre deres processer i f.eks. administrationen, produktionen og leveringskæden. Men ikke i it. Det gælder om at få introduceret it til lean og involveret dem i et lean-projekt. Det kan være et projekt i produktionslinjen. Og så skal man sørge for at have mindst et par it-folk med i det ansvarlige team, foreslår han.

Lav et pilotprojekt
Han foreslår også, at it selv laver et pilotprojekt.

- It-afdelingen kan begynde med at lave et forbedringsprojekt i deres egen organisation. Leanteknikker og -værktøjer vil så bygge bro mellem it og resten af organisationen, fordi man vil få et fælles sæt af begreber, siger Michael Ortzen og tilføjer:

- Jeg har brugt teknikkerne i over ti år og de virker altid. Jeg er ikke faldet over ét eneste it-team, som ikke med succes har taget værktøjerne til sig. Men man skal have en facilitator på, som taler it-folkenes sprog. Det vigtigste ved lean-it er ikke teknologien, men menneskene, understreger Michael Ortzen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.