KL anbefales at modernisere sine procedurer

29/05/2012 14:20

Administrator

Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre har på baggrund af debatten om skrivelser vedrørende børn, som ikke sendes til begge forældre, i Metroexpress den 7. maj 2012, anmodet KL om en venlig status.

1.5 millioner danske børn, forældre og bedsteforældre lever i dag i 37 moderne familieformer. 50% af alle der gifter sig bliver i dag skilt og samlivets ophør er almindeligt. En tredjedel af alle danske børn lever lykkeligt i moderne familieformer med kvalitetstid mellem børn, forældre og bedsteforældre.

Det er vigtigt at vi sikrer offentlige procedurer og administrative systemer er tidssvarende. Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre oplever, at bl.a. skrivelser som ikke sendes til begge forældre er en stadig større udfordring for familierne.

Foreningen Far anbefaler at alle breve, der sendes fysisk til forældre sendes med begge forældres navn på brevet, og der altid ved elektronisk kommunikation sendes til fars og mors e-mail adresse medmindre dette er fravalgt. IT-systemer og sagsbehandling i offentlig regi skal i dag kunne håndtere sådan praksis.

Foreningen Far anbefaler at alle breve – fysisk og elektronisk - sendes til far og mor ved separation.

De længstvarende sager hos de offentlige myndigheder er idag sager med mindre børn, fordi forældrene ikke oplever korrekt informering og sagsbehandling straks ved samlivets almindelige ophør eller for såvidt forud for samlivets ophør med fokus på positivt samarbejde, nærvær og kvalitetstid for børn med begge forældre.

... Måske vi også snart skulle kigge på tildelingen af offentlige ydelser, som f.eks. familieydelse og boligsikring i de mange moderne familier, der lever i 9/5, 8/6 eller 7/7 samværsordninger, hvor begge forældre deltager ligeværdigt i barnets opvækst ... kun bopælsforældrene modtager idag alle offentlige ydelser ...
 

Pressekontakt:
Pressetalsmand Lars Hansen
Mobil 20 87 33 88
[email protected]

Mest Læste

Annonce