KL anbefales at modernisere sine procedurer

29/5/12 12:20

Administrator

Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre har på baggrund af debatten om skrivelser vedrørende børn, som ikke sendes til begge forældre, i Metroexpress den 7. maj 2012, anmodet KL om en venlig status.

1.5 millioner danske børn, forældre og bedsteforældre lever i dag i 37 moderne familieformer. 50% af alle der gifter sig bliver i dag skilt og samlivets ophør er almindeligt. En tredjedel af alle danske børn lever lykkeligt i moderne familieformer med kvalitetstid mellem børn, forældre og bedsteforældre.

Det er vigtigt at vi sikrer offentlige procedurer og administrative systemer er tidssvarende. Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre oplever, at bl.a. skrivelser som ikke sendes til begge forældre er en stadig større udfordring for familierne.

Foreningen Far anbefaler at alle breve, der sendes fysisk til forældre sendes med begge forældres navn på brevet, og der altid ved elektronisk kommunikation sendes til fars og mors e-mail adresse medmindre dette er fravalgt. IT-systemer og sagsbehandling i offentlig regi skal i dag kunne håndtere sådan praksis.

Foreningen Far anbefaler at alle breve – fysisk og elektronisk - sendes til far og mor ved separation.

De længstvarende sager hos de offentlige myndigheder er idag sager med mindre børn, fordi forældrene ikke oplever korrekt informering og sagsbehandling straks ved samlivets almindelige ophør eller for såvidt forud for samlivets ophør med fokus på positivt samarbejde, nærvær og kvalitetstid for børn med begge forældre.

... Måske vi også snart skulle kigge på tildelingen af offentlige ydelser, som f.eks. familieydelse og boligsikring i de mange moderne familier, der lever i 9/5, 8/6 eller 7/7 samværsordninger, hvor begge forældre deltager ligeværdigt i barnets opvækst ... kun bopælsforældrene modtager idag alle offentlige ydelser ...
 

Pressekontakt:
Pressetalsmand Lars Hansen
Mobil 20 87 33 88
[email protected]

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.