Lektiecaféen serverer hjælp i cyberspace

Integrationsministeren med til at lancere digital lektiecafé, hvor eleverne kan få hjælp på nettet derhjemme.

Fra i dag er hjælpen kun et klik væk, når skoleeleverne skal prøve kræfter med svære ligninger, dansk stil, tyske bøjninger og franske gloser.
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er med, når det treårige udviklingsprojekt Lektier Online lanceres på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København.
Sammen med elever fra skolens 8.-klasse kobler ministeren sig på den digitale virkelighed, hvor hun kommunikerer med en lektiehjælper via chatroom, webkamera og whiteboard.
Det ny projekt sikrer, at eleverne fremover kan få adgang til lektiehjælpen direkte fra værelset derhjemme.
Formålet er at give unge i folkeskolens ældste klasser, især drenge fra udsatte boligområder, hvis forældre ofte savner erfaring med det danske skolesystem, mulighed for at få lektiehjælp det sted, hvor de i forvejen opholder sig - nemlig på nettet.
Erfaringerne viser nemlig, at drengene ophører med at komme på skolernes traditionelle lektiecaféer, når de bliver teenagere, selv om det netop er dem, der har mest brug for støtte.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer