Markedsmodningsfonden åbner for støtte til MMV'er

23/04/2013 14:15

Dansk Industri

Ny statslig fond skal sikre, at flere nye produkter og serviceydelser kommer hurtigere på markedet til gavn for vækst og beskæftigelsen i Danmark.

Med lanceringen af Markedsmodningsfonden tager regeringen bolden op, hvor Fornyelsesfonden slap. Der er i alt hvert år sat 135 millioner kroner af over de næste tre år til at hjælpe MMV’erne til at overkomme de barrierer, de typisk oplever, når de skal de skal have deres produkt på markedet for første gang.

Støtte til MMV'ernes kommercialisering
- Med Markedsmodningsfonden har regeringen taget et vigtigt skridt til at understøtte MMV’ernes kommercialisering, så de undgår ”dødens gab” og ikke får etableret deres produkt på markedet i tide, siger konsulent i DI, Jes Lerche Ratzer.

Regeringen har netop åbnet op for, at mindre og mellemstore virksomheder nu kan søge om støtte til at teste, afprøve og sælge deres nyudviklede løsninger. Den nye indsats indeholder også initiativer til at fremme innovative offentlige indkøb i Danmark.

Målrettet støtte
- Indsatsen vil bygge bro mellem virksomhedernes nye innovative produkter og deres mulighed for at rejse kapital til at skabe ny vækst, siger Jes Lerche Ratzer.

Markedsmodningsfonden er målrettet MMV’er, der er specialiseret inden for grøn omstilling, sundheds- og velfærdsløsninger, design og andre kreative erhverv. Fonden vil i år gennemføre fire ansøgningsrunder. De første to åbner i dag.

Tilskud til test og tilpasning
Der kan gives tilskud til test og tilpasning af nye produkter samt en garanti i forbindelse med salg til den første kunde. En ny indsats som skal gøre det lettere for offentlige myndigheder at efterspørge nye innovative løsninger hos private virksomheder er også netop lanceret.

Mest Læste

Annonce