Selina Juul fra Stop spild af mad er på en mission. Det blogger hun nu op på DenOffentlige

Ny blogger vil stoppe madspild

Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, er ny blogger på denoffentligesektor.dk. Selina Juul har på to år skabt en bevælgelse, der har fået national og international opmærksomhed.

Det var et fritidsjob i en bagerforretning, der vakte Selina Juuls forargelse over madspildet i velfærdsdanmark. Selina Juul kommer oprindeligt fra Rusland, hvor der under Kommunistregimet var stor respekt og omtanke for mad.

”Dengang under Kommunismen var der ikke noget, der hed madspild. Man behandlede maden med stor respekt og omtanke - noget som mangler i Danmark. Det oplevede jeg ret tæt på, da jeg som teenager, under praktik i et dansk bageri, blev beordret til at smide store sække af godt brød ud. Den oplevelse sad dybt i mig, og det fik mig til at handle,” fortæller Selina Juul.

På denoffentligesektor.dk vil offentligt madspild komme i fokus. Fra vuggestuer til plejehjem og kantiner til andre madordninger. Den offentlige sektor indkøber, bearbejder og smider hver dag tonsvis af mad ud.

”Der er masser af muligheder for forbedring i den offentlige sektor. I disse tider, hvor alle fokuserer på penge, er det en god motivator, for mindre madspild er penge til bundlinien i sparede indkøb, sparede affaldssække og bedre udnyttelse af råvarerne,” fortæller Selina Juul.

I februar udkommer hun med en reste-kogebog med danske top madfolk og forlaget Gyldendal, der skal stimulere kreativiteten omkring brug af madrester.

”Ifølge Landbrug & Fødevarer, smider en gennemsnitlig dansk familie med to voksne og to børn hvert år mad ud for 10.000 kroner. Det kan betale en uge i et lækkert sommerhus, så der er noget at komme efter”, siger Selina Juul, der glæder sig til at sætte særligt fokus på potentialet i den offentlige sektor.
”Der er mange muligheder for nytænkning og innovation omkring madkulturen i den offentlige sektor. Det glæder jeg mig til at blogge om,” siger Selina.

Læs første Stop Spild Af Mad-blog her.

Emneord: Stop spild af mad, Madspild, Selina Juul, Velfærdsdanmark
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.08.18 Bæredygtighed
  Danmarks bevægelse mod madspild fylder 10 år

  Det er frivillige organisationer og foreninger, der har gjort mest for kampen mod madspild i Danmark, viser en ny undersøgelse af KANTAR Gallup for Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som fylder 10 år.

 • 18.04.18 Bæredygtighed
  Danskernes madspild er faldet

  Ny rapport fra Miljøstyrelsen viser forbedring i madspildet hos danskerne. Samtidig er danskerne blevet ganske opmærksomme på udfordringen, viser rapport fra Aarhus Universitet udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Madspildet hos husholdningerne i 2017 er 14.000 tons lavere end i 2011.

 • 03.11.16
  13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

  Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord.

 • 24.04.15 Bæredygtighed
  Madspild på skoleskemaet

  Kampen mod madspild rykker nu ind i undervisningen på landets skoler. Miljøministeriet har støttet et nyt undervisningsmateriale, der skal lære eleverne, hvordan de kan undgå madspild.

 • 28.11.14 Bæredygtighed
  Nyt partnerskab skal bane vej for mindre madspild

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer nu et partnerskab med landbruget, industrien, detailhandlen, storkøkkener og forbrugerorganisationer for at fjerne barrierer i kampen mod madspild.