Her er vinderne på boligmarkedet

Infrastruktur

14/09/2017 07:00

Boligsiden A/S

En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

Det har klirret i kassen hos en stor del af de danskere, der solgte hus i løbet af sidste år. Det gælder helt konkret i fire ud af fem handler. I visse kommuner i og omkring hovedstaden er andelen af salg med fortjeneste næsten oppe og ramme 100 procent, og ser man på, hvor i landet, den årlige gevinst har været størst, skal vi blandt andet til København, Lolland og Samsø.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

Mens hussælgerne i Københavns Kommune ligger i spidsen med en gennemsnitlig årlig fortjeneste på 7,9 procent af prisen, er der skam også overraskelser i top 10.

Nummer fem på listen er Lolland Kommune, hvor der i over halvdelen af hushandlerne har været en gennemsnitlig fortjeneste på 7,3 procent hvert år. Det viser en opgørelse over huse, der er købt inden for de seneste 25 år og solgt igen i løbet af 2016. Tallene stammer fra Boligsiden.dk.

Nye kommuner i toppen
Med i toppen er også Samsø, hvor knap tre ud af fire handler var med profit. De begunstigede samsinger har i gennemsnit tjent 45.000 kroner om året på deres huse.

”Når vi taler om fortjeneste, er det typisk kommunerne i og omkring hovedstaden, der pryder toplisterne. Det interessante ved opgørelsen er, at vi ser kommuner som netop Samsø og Lolland klare sig rigtig godt. Det samme gælder Langeland, Aalborg og Fredericia, der alle er med i top 20,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Årsagen til, at nogle af yderkommunerne placerer sig i toppen er, at prisniveauet i de pågældende områder er relativt lave. Det betyder, at der ikke skal nær så meget til for, at vi ser en procentmæssig høj værdistigning. Det gør dog ikke stigningen mindre værd, men vidner om et boligmarked i vækst.”

En halv million om året
Ser man på, hvor gevinsten har været størst i kroner og ører, er der særligt én kommune, der stikker ud. Husejerne i Frederiksberg Kommune har indkasseret en gennemsnitlig fortjeneste på 479.363 kroner hvert eneste år.

Gevinsten er markant højere her end i resten af landet. Der er en forskel på henholdsvis 70.000 kroner og 200.000 kroner ned de næste på listen, Gentofte og Københavns Kommune. Og vi skal endnu længere ned ad ranglisten, før vi finder en kommune uden for Sjælland. Aarhus er som den eneste med i top 20.

”Den øvre del af listen rummer de klassiske velhaverkommuner nord for København. Men bevæger vi os lidt længere ned af listen, finder vi kommuner som Hvidovre, Rødovre, Glostrup og Brøndby, der har oplevet et markant popularitetsløft i løbet af de seneste 10 år. Den korte afstand ind til centrum i kombination med mere attraktive boligpriser end i byen er den primære motor i de markante prisstigninger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Selvom den procentvise gevinst er cirka den samme på Frederiksberg og i Lolland Kommune, hvor hussælgerne har hentet 35.240 kroner om året, er den kontante fortjenesten altså 10 gange større i den lille kommune i hovedstaden.

Se top 20 over kommuner, hvor husejerne har oplevet den største gevinst.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: [email protected]. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Mest Læste

Annonce