Erhvervsliv tvivler på kommunalvalgets betydning

Politik

23/10/13 10:01

Jesper Brønnum

52 procent af virksomhederne mener ikke, udfaldet af kommunalvalget får betydning for dem, viser ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv. Kommunernes indsats for erhvervslivet skal have større fokus, mener Dansk Erhverv.

De danske virksomheder har ringe tiltro til, at de nye kommunalpolitikere, som vælges til november, kommer til at gøre nogen forskel for dem. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Ifølge undersøgelsen mener 52 procent, at fordelingen af stemmer og borgmesterposter ikke har betydning for deres virksomhed.

”Sandheden er, at kommunerne har væsentlig betydning for erhvervslivet, og derfor tyder resultatet på, at der er behov for at synliggøre vigtigheden af kommunernes erhvervspolitik,” siger underdirektør i Dansk Erhverv, Niels Milling.

”Selvom der træffes vigtigere politiske beslutninger på Christianborg og i EU, har kommunerne fortsat væsentlig betydning for mulighederne for at drive virksomhed i Danmark. Det gælder eksempelvis i forhold til gebyrniveauet, de kommunale skatter, dækningsafgiften, de administrative byrder, og hvor hurtigt byggesager behandles,” siger han.

”Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at tilgodese erhvervslivet, men det er forkert at konkludere, at kommunalvalget derfor er uden betydning for virksomhederne. Ofte afhænger det netop af enkeltpersoner, hvor erhvervsvenlig en kommune er, og derfor vil jeg da klart opfordre virksomhedsejerne til at stemme på de kandidater i kommunen, der vil arbejde for erhvervslivet og måske endda selv har en baggrund fra private virksomheder,” siger Niels Milling.

Fakta om analysen
Analysen bygger på data indsamlet i september 2013 via en internetbaseret survey blandt et tilfældigt udvalgt udsnit af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder. I alt har 581 virksomheder deltaget i undersøgelsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.