Erhvervsliv tvivler på kommunalvalgets betydning

Politik

23/10/2013 12:01

Jesper Brønnum

52 procent af virksomhederne mener ikke, udfaldet af kommunalvalget får betydning for dem, viser ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv. Kommunernes indsats for erhvervslivet skal have større fokus, mener Dansk Erhverv.

De danske virksomheder har ringe tiltro til, at de nye kommunalpolitikere, som vælges til november, kommer til at gøre nogen forskel for dem. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Ifølge undersøgelsen mener 52 procent, at fordelingen af stemmer og borgmesterposter ikke har betydning for deres virksomhed.

”Sandheden er, at kommunerne har væsentlig betydning for erhvervslivet, og derfor tyder resultatet på, at der er behov for at synliggøre vigtigheden af kommunernes erhvervspolitik,” siger underdirektør i Dansk Erhverv, Niels Milling.

”Selvom der træffes vigtigere politiske beslutninger på Christianborg og i EU, har kommunerne fortsat væsentlig betydning for mulighederne for at drive virksomhed i Danmark. Det gælder eksempelvis i forhold til gebyrniveauet, de kommunale skatter, dækningsafgiften, de administrative byrder, og hvor hurtigt byggesager behandles,” siger han.

”Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at tilgodese erhvervslivet, men det er forkert at konkludere, at kommunalvalget derfor er uden betydning for virksomhederne. Ofte afhænger det netop af enkeltpersoner, hvor erhvervsvenlig en kommune er, og derfor vil jeg da klart opfordre virksomhedsejerne til at stemme på de kandidater i kommunen, der vil arbejde for erhvervslivet og måske endda selv har en baggrund fra private virksomheder,” siger Niels Milling.

Fakta om analysen
Analysen bygger på data indsamlet i september 2013 via en internetbaseret survey blandt et tilfældigt udvalgt udsnit af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder. I alt har 581 virksomheder deltaget i undersøgelsen.

Mest Læste

Annonce