Astrid Birnbaum ny afdelingsleder hos Dansk Fjernvarme

Infrastruktur

20/8/13 10:29

Freja Eriksen

Dansk Fjernvarme har pr. 1. september ansat tidligere forsyningsdirektør i HOFOR Astrid Birnbaum som afdelingsleder i afdelingen for Faglig Rådgivning og Medlemsservice.

Astrid Birnbaum har siden 1983 og indtil i år været ansat i HOFOR, det tidligere Københavns Energi. Først som projektingeniør og projektleder, siden som afdelingschef og fjernvarmechef inden hun blev forsyningsdirektør med ansvar for landets største fjernvarmeforsyning. Oprindelig er hun uddannet bygningsingeniør.

Astrid Birnbaum er et kendt ansigt i Dansk Fjernvarme og blandt Dansk Fjernvarmes medlemmer og har i mange år deltaget aktivt i forskellige erfa- og arbejdsgrupper i foreningens regi. Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmen og landets mere end 400 fjernvarmeværker og har hjemme i Fjernvarmens Hus i Kolding.

63 procent eller mere end 1,6 millioner husstande i Danmark har fjernvarme. En andel der vokser og vokser, fordi fjernvarme i bund og grund er et distributionssystem til energi og derfor kan omstilles uden tekniske problemer til grøn og vedvarende energi. Samtidig kan fjernvarme som eneste energiteknologi gemme energi fra produktionstidspunkt til forbrugerne har behov for den. Eksempelvis fra blæsevejr til vindstille. Det samlede energisystem skal inden 2035 omstilles til at være baseret udelukkende på grøn og vedvarende energi. I den omstilling får fjernvarmen nøglerollen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce