OK13: Opbakning til lærerne

Ledelse

05/03/2013 10:33

De øvrige faglige organisationer sender stærkt signal om opbakning til lærerne. Helt usædvanligt valgte KTO’s repræsentantskab at udskyde deres stillingtagen til KTO-forliget indtil der optages reelle forhandlinger på undervisningsområdet. Arbejdsgiverne kritiseres for ikke at have ført reelle forhandlinger.

Organisationerne, der forhandler overenskomster med kommuner og regioner inden for KTO-fællesskabet skulle i dag på deres repræsentantskabsmøde tage stilling til det samlede KTO-forlig.

Organisationerne valgte imidlertid at udskyde deres stillingtagen til der optages reelle forhandlinger om undervisernes arbejdstid med henvisning til at ”ingen efterlades på perronen”.

”Det er meget positivt, at lærerne har fået et så klart signal om opbakning fra kollegerne i fagbevægelsen”, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF - hovedorganisationen for 450.000 offentligt og privatansatte lønmodtagere.

Dagens udtalelse finder sted samtidig med at forhandlingerne formelt blev indledt i Forligsinstitutionen og placerer samtidig ansvaret for de manglende forhandlingsresultater hos arbejdsgiverne, der med manglende forhandlingsvilje og en koordineret konfliktstrategi ikke kun har kuldsejlet de aktuelle forhandlinger, men som også angriber hele den danske forhandlingsmodel.

Deltag i debatten om overenskomster på facebook.com/erduok

Mest Læste

Annonce