Finalister til Innovationsprisen 2012 fundet

07/11/12 2:43

Line Oxholm Thomsen

Unge i brandmandsuniform mod en heldagsskole i Høje Taastrup. En skole der åbner sig mod virkeligheden mod et hus til psykisk syge i Silkeborg. Konkurrencen om årets Innovationspris er nu sat ind. Innovationsdagen 2012 løber af stablen den 20. november på Hotel Comwell i Kolding. På dagen bliver der lejlighed til at stifte bekendtskab med innovation i alle størrelser fra det kommunale landskab. Men dagen kalder også på hæder, og de bedste ideer skal hyldes.

Derfor bliver der uddelt to priser, en lille og en stor innovationspris, til de bedste innovationsprojekter. Innovationsprisen bliver i år uddelt for femte gang og slår rekord med hele 104 ansøgninger fra 44 kommuner. Et fire mand stort dommerpanel har udvalgt de fire projekter, som skal dyste om de to priser.

I den store pris dyster Silkeborg Kommune og Fredensborg Kommune mod hinanden. Silkeborg Kommune er nomineret for Psykiatriens Hus, som er et tværsektorielt projekt, hvor Silkeborg Kommune og Region Midtjylland er gået sammen om at løfte kvaliteten i tilbud til psykisk syge. Det har udmøntet sig i et cirka 3.600 m2 stort hus, hvor kommunale og regionale tilbud er samlet under ét.

Projektet imponerer kommunaldirektøren i Kolding Kommune, Rikke Vestergaard, som sidder i det dommerpanel, som uddeler prisen:

”Alle tumler med det her problem, og jeg synes, at det er en god løsning, at kommune og region går sammen i et stærkt samarbejde for at hjælpe en udsat gruppe. Det er noget, andre kommuner kan lære af.”

Skolen i virkeligheden

Fredensborg Kommune er nomineret for projektet ”Skolen i virkeligheden”, hvor virkeligheden bliver koblet til skolen inden for alle fag, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær og vedkommende for eleverne. Det sker via en lang række eksterne partnere som EU, museet Louisiana, Nordea og Novo Nordisk.

Kommunaldirektør i Roskilde Kommune, Henrik Kolind, som også sidder i dommerpanelet er begejstret over projektet:

”Her har man virkelig fat i en kommunal kerneopgave, som man åbner mod omverdenen. Projektet har et kæmpe potentiale og bliver meget spændende at følge,” siger han.

Rollemodeller i brandmandsuniform
Den lille innovationspris bliver en kamp mellem Greve Kommune og Høje-Taastrup Kommune.

Greve Kommune er nomineret for projektet ”Brandkadet 2670”, hvor kriminalitetstruede drenge, fortrinsvis med indvandrerbaggrund, i aldersgruppen 13-17 år har fået adgang til at blive optaget i Brandmandsfællesskabet og fået adgang til optagelse i Greve Ungdomsbrandvæsen.

Målet har været at gøre dem velegnede som positive rollemodeller for næste generation og reducere antallet af påsatte brande, hvilket er lykkes med et fald fra 115 i 2008 til 35 i 2011.

Projektet vækker glæde hos Rikke Vestergaard, som kalder projektet for et vellykket integrationsprojekt, som med lethed kan udbredes andre steder.

En hel dag på Selsmoseskolen

Høje Taastrup Kommune er nomineret for projektet ”Forsøg med heldagsskole på Selsmoseskolen”.

I en prøveordning har man etableret et heldagstilbud (fra kl. 8-16) på Selsmoseskolen, som understøtter elevernes liv i både den faglige, sociale og personlige udvikling. Resultaterne har hele vejen rundt været positive, både hvad angår karakterer og trivsel.

Medlem af dommerpanelet og innovationschef Christian Bason fra MindLab mener, at projektet fra Høje-Taastrup rammer lige ned i tidens politiske dagsorden:

”Projektet fortjener virkelig at blive nomineret. Der er et massivt fokus på folkeskolen fra det øverste politiske niveau, og her er man på egen hånd gået forrest. Skolen har haft massive udfordringer og dens resultater og arbejdsindsats er en inspiration for andre,” siger han.

Hvis du vil vide mere:

Innovationsprisen bliver uddelt på Innovationsdagen den 20. november i Kolding. Læs mere om arrangementet på www.klk.kl.dk/innovationsdag12.

Til at uddele Innovationsprisen 2012 har KL samlet et dommerpanel i samarbejde med KOMDIR. Panelet består af:

Kommunaldirektør Rikke Vestergaard, Kolding Kommune
Kommunaldirektør Henrik Kolind, Roskilde Kommune
Cheføkonom Jan Olsen, KL

Innovationschef Christian Bason, MindLab
Du kan læse mere om innovationsprisen på www.kl.dk/innovationspris.

Har du spørgsmål til dommernes udtalelser eller Innovationsprisen generelt kan du kontakte konsulent Sune Holm Thøgersen, KL, på 30 56 36 75 eller [email protected].

Kontaktoplysninger på finalisterne:
Silkeborg Kommune: Centerleder Kirsten Slumstrup [email protected]

Fredensborg Kommune: Chefkonsulent Jesper Alstrøm [email protected]

Greve Kommune: Beredskabschef Jan Funk Nielsen [email protected]

Høje-Taastrup: Skoleleder Ellis Andersen [email protected]

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.