KL afviser forslag om én fælles hjemmeside for alle kommuner

06/3/12 10:33

Line Oxholm Thomsen

It-ordfører Trine Bramsen (S) ønsker et stærkere digitalt samarbejde mellem kommunerne. KL er enig i behovet for kommunalt samarbejde, men advarer imod tanken om én fælles hjemmeside for alle kommuner.

”Der er områder i den kommunale borgerservice, hvor de kommunale ydelser er stort set ens. Mange kommuner arbejder allerede sammen om fælles tekster på hjemmesiderne, standarder for selvbetjening og udvikling af den fællesoffentlige borgerportal borger.dk,” siger KL-konsulent Rasmus Korch Svendsen i en kommentar.

Han peger på, at mange kommuner bruger tekster og andet indhold fra borger.dk samt linker til borger.dk de steder, hvor det giver mening for borgerne.

”På den måde oplever borgeren en ensartet kommunikation, og kommunerne sparer ressourcer ved ikke at skulle skrive og opdatere 98 forskellige tekster,” påpeger Rasmus Korch Svendsen.

”Kommunerne skal gå sammen om de ting, der er ens på tværs af kommunerne. Der, hvor der er viden om, hvad der virker bedst, skal fælles standarder beskrives og dokumenteres. Det arbejder KL og KOMBIT i øjeblikket på, bl.a. gennem et projekt om ”Min Side på borger.dk” og et projekt om standarder for de gode selvbetjeningsløsninger,” fortæller Rasmus Korch Svendsen.

God grund til 98 hjemmesider
Han advarer til gengæld imod Trine Bramsens forslag om, at kommunerne skal have én fælles teknisk løsning.

”Det er ikke den rigtige vej at gå. Der findes 98 kommunale hjemmesider, og det er der en god grund til. Kommunerne er forskellige. Både når det kommer til politisk organisering, kulturtilbud og behov for lokal branding. Det lokale demokrati, forskelligheden og kommunernes selvbestemmelse er vigtige principper at holde fast i,” siger Rasmus Korch Svendsen.

”Med én fælles løsning vil det være svært at give kommunerne mulighed for at præge hjemmesiden med lokalt indhold. Og en fælles løsning for 98 kommuner vil kunne give en tung og ineffektiv organisation,” siger Rasmus Korch Svendsen.

Store gevinster ved samarbejde
Han tilføjer, at det heller ikke er på udgifterne til selve driften af hjemmeside, at der er mange penge at spare. De store gevinster kommer ved at samarbejde om indhold på hjemmesiderne og ved, at borgerne benytter de digitale kanaler mere.

KL foreslår i stedet, at kommuner og meget oplagt også statslige myndigheder, går sammen om pilotforsøg om en fælles teknisk platform og ser på besparelsespotentialer og muligheder for at kombinere fælles og unikt indhold.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.