KL: Alle ledige unge uden uddannelse skal i uddannelse

21/4/12 9:22

Line Oxholm Thomsen

KL's bestyrelse ønsker at sende en klar besked til alle unge ledige: Hvis du er under 30 år og ikke har en uddannelse, skal du inden for en kort frist på typisk nogle uger starte på en uddannelse. Det gælder også forsørgere, hvor f.eks. enlige forsørgere kan få dobbelt SU.

Derfor foreslår KL, at uddannelsespålægget, der i dag gælder for alle unge under 25 år, skal udvides til at gælde alle unge op til 30 år. Det betyder, at ca. 24.500 unge ledige uden uddannelse vil blive omfattet af uddannelsespålæg. I den nuværende ordning er knap 5.000 unge med forsørgeransvar undtaget.

Forslaget er et ud af ni punkter i et nyt KL-udspil til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed, som KL's bestyrelse netop har vedtaget.

"KL er stærkt optaget af, at flere unge får en uddannelse, og at færre skal være på kontanthjælp. Derfor foreslår vi, at det nuværende uddannelsespålæg udvides fra 25 år, så det fremover gælder for alle uddannelsesparate op til 30 år," siger KL's formand, Jan Trøjborg.

"Det duer ikke, at unge forsørgere er undtaget fra uddannelsespålæg. Der er alt for stor risiko for, at den unge enlige mor bliver hængende på kontanthjælp og aldrig får startet på en uddannelse. Derfor skal også de unge med børn ud af kontanthjælp og over på SU, hvor der jo bl.a. er ekstra SU-klip og anden økonomisk støtte, hvis man har børn," siger Jan Trøjborg.

KL's opfordring til regeringen om at udvide uddannelsespålægget op til 30 år baserer sig bl.a. på en ny KL-analyse, der viser, at siden man indførte uddannelsespålægget for op til 25-årige i 2006, er andelen af unge, der skifter kontanthjælpen ud med SU steget fra 15 pct. i 2006 til 34 pct. i 2011.

"Det er resultater, som viser, at de unge gerne vil, og at jobcentrene er gode til at sende de unge i retning af uddannelse. De gode resultater skal nu udvides til
alle unge under 30 år," siger KL-formanden.

Læs analyse


 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.