KL: Problemer med nødkald skal løses

29/3/12 7:33

Line Oxholm Thomsen

”Det er dybt bekymrende, at kommunerne har registreret 47 utilsigtede hændelser med nødkald for ældre, der ikke har fungeret, som de skal. Alle kommuner bør gå deres procedurer nøje efter i sømmene, for én sag, hvor et nødkald kikser, er én sag for meget”.

Så klar er meldingen fra formanden for KL’s Social- og Sundhedsudvalg Anny Winther, efter at Patientombuddet i en såkaldt OBS-skrivelse har opfordret kommunerne til at få løst problemerne med nødkald. KL bakker op om henvendelsen fra Patientombuddet.

         Læs også: Nødkald svigtede 26 gange

”Det er afgørende, at borgere, der er afhængige af at kunne foretage nødkald, kan stole på, at systemet fungerer efter hensigten. Derfor bør alle kommuner gøre deres yderste for at sikre, at systemet ikke kikser”, siger Anny Winther.

Hun understreger, at det er umuligt at konstruere et system, hvor man kan garantere, at der aldrig sker fejl.

”Der kan ikke skrives en manual, der præcist beskriver, hvad kommunerne skal gøre for at undgå fejl. Nogle af fejlene er tekniske og skyldes, at apparaterne svigter, andre skyldes menneskelige fejl, fx brist i kommunikationen mellem forskellige medarbejdere. Så man er nødt til at gå alle procedurer nøje efter for at bringe risikoen for fejl så tæt på nul, som det overhovedet kan lade sig gøre”, siger Anny Winther.

”Samtidig hører det med til billedet, at over 30.000 borgere i Danmark har nødkaldsapparater, og der foretages formentlig over 100.000 nødkald om året. Så de 47 fejl, der er indberettet, er selvfølgelig alvorlige, men de udgør kun en meget lille andel af det samlede antal nødkald, der foretages”, siger Anny Winther.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.