Kommuner og virksomheder vil forbedre samarbejdet

05/11/12 9:11

Line Oxholm Thomsen

KL og Dansk Industri efterlyser bedre rammer for udbud og samarbejdet om at løse de offentlige opgaver bedst og billigst. Uklare regler og manglende vejledning bør ikke stå i vejen for et tættere samarbejde mellem kommuner og private virksomheder. KL og Dansk Industri efterlyser derfor bedre rammer for udbud og samarbejdet om at løse de offentlige opgaver bedst og billigst.

Efterlysningen kommer i forbindelse med en fælles konference i dag, hvor KL og DI sætter fokus på, hvordan vi udvikler og styrker samarbejdet mellem kommuner og private virksomheder.

"Det eneste, der bør afgøre, om en opgave sendes i udbud eller ej, er, om den kan løses bedre og billigere. Uklare udbudsregler og manglende kompetencer bør aldrig være en hindring for konkurrence om de offentlige opgaver," siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

KL’s formand, Erik Nielsen, efterlyser bedre rammer for samarbejdet med virksomhederne.

"Det skal ikke være så besværligt, og vi skal være bedre til i fællesskab at finde frem til de løsninger, som udnytter begge sektorers kompetencer og strukturelle fordele optimalt," siger formand Erik Nielsen, KL.

Fra DI peger Karsten Dybvad også på, at vi gennem endnu bedre kompetencer i både virksomheder og kommuner for alvor kan høste gevinsterne ved flere udbud og et tættere offentlig-privat samarbejde.

"Samarbejdet mellem kommuner og virksomheder spiller en nøglerolle, når vi skal have den offentlige sektor til at fylde mindre – og yde mere. Samtidig giver brug af private leverandører på flere område mere valgfrihed for borgerne, siger Karsten Dybvad.

Kommunerne efterlyser mere fleksible regler, der giver langt bedre plads til dialog og forhandling med potentielle leverandører.

"Man får hverken gode processer eller gode løsninger, hvis man ikke kan tale sammen undervejs. Når dialogen mangler, risikerer vi at købe gårsdagens løsninger, fordi vi ikke kender den nyeste udvikling," siger Erik Nielsen.

Yderligere oplysninger hos pressekoordinator Per Geckler Møller, DI, på tlf. 2949 4434, og pressekonsulent Trine Søndergaard, KL, på tlf. 3370 3333.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.