Kommuner og virksomheder vil forbedre samarbejdet

05/11/2012 10:11

Line Oxholm Thomsen

KL og Dansk Industri efterlyser bedre rammer for udbud og samarbejdet om at løse de offentlige opgaver bedst og billigst. Uklare regler og manglende vejledning bør ikke stå i vejen for et tættere samarbejde mellem kommuner og private virksomheder. KL og Dansk Industri efterlyser derfor bedre rammer for udbud og samarbejdet om at løse de offentlige opgaver bedst og billigst.

Efterlysningen kommer i forbindelse med en fælles konference i dag, hvor KL og DI sætter fokus på, hvordan vi udvikler og styrker samarbejdet mellem kommuner og private virksomheder.

"Det eneste, der bør afgøre, om en opgave sendes i udbud eller ej, er, om den kan løses bedre og billigere. Uklare udbudsregler og manglende kompetencer bør aldrig være en hindring for konkurrence om de offentlige opgaver," siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

KL’s formand, Erik Nielsen, efterlyser bedre rammer for samarbejdet med virksomhederne.

"Det skal ikke være så besværligt, og vi skal være bedre til i fællesskab at finde frem til de løsninger, som udnytter begge sektorers kompetencer og strukturelle fordele optimalt," siger formand Erik Nielsen, KL.

Fra DI peger Karsten Dybvad også på, at vi gennem endnu bedre kompetencer i både virksomheder og kommuner for alvor kan høste gevinsterne ved flere udbud og et tættere offentlig-privat samarbejde.

"Samarbejdet mellem kommuner og virksomheder spiller en nøglerolle, når vi skal have den offentlige sektor til at fylde mindre – og yde mere. Samtidig giver brug af private leverandører på flere område mere valgfrihed for borgerne, siger Karsten Dybvad.

Kommunerne efterlyser mere fleksible regler, der giver langt bedre plads til dialog og forhandling med potentielle leverandører.

"Man får hverken gode processer eller gode løsninger, hvis man ikke kan tale sammen undervejs. Når dialogen mangler, risikerer vi at købe gårsdagens løsninger, fordi vi ikke kender den nyeste udvikling," siger Erik Nielsen.

Yderligere oplysninger hos pressekoordinator Per Geckler Møller, DI, på tlf. 2949 4434, og pressekonsulent Trine Søndergaard, KL, på tlf. 3370 3333.

Mest Læste

Annonce