Kommunerne bakker op om regeringens tiltag for at begrænse coronasmitte

12/03/2020

Kristian V. Jensen

Regeringens nye tiltag bliver en stor udfordring for borgernes hverdag. Kommunerne er klar til at være med til at løfte opgaven, lyder det fra KL’s formand.

Regeringen har onsdag aften meddelt, at alle offentlige ansatte i det omfang det giver mening skal arbejde hjemmefra i de kommende to uger dvs. fra fredag den 13. marts 2020 og foreløbigt to uger frem. Meldingen omfatter alle områder i kommunerne dog med undtagelse af store dele af på social- og ældreområdet efter serviceloven samt ydelser efter sundhedsloven. Der vil være en række områder, hvor der skal fastholdes et nødberedskab for at sikre, at samfundskritiske funktioner kan fortsætte med at fungere.

”Det er en klog beslutning at begrænse de offentlige rum, hvor borgernes samles, så vi kan forsøge at imødegå smitten. Vi er i tæt dialog med de statslige myndigheder, så vi kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt får det her til at virke i praksis,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard og understreger, at dialogen med kommunerne nu vil intensiveres.

”Vi har ikke alle svarene eller retningslinjerne her til aften eller i morgen tidlig. Lige nu handler det om at få et overblik over, hvad der skal ske – og hvordan, vi gør det. Vi har hele tiden været i tæt kontakt med kommunerne, og vi vil nu intensivere dialogen, så vi er sikre på, at al information kommer ud de rette steder,” siger han.

I den kommende tid vil kommunerne stå over for en stor opgave.

”Der er ingen tvivl om, at dette er et kæmpe indgreb i borgernes hverdag og vil blive en stor udfordring for mange. Også for kommunerne. Og der vil opstå mange spørgsmål, mange bekymringer og helt sikkert også en masse frustrationer. Men nu er det vigtigt, at vi alle sammen gør en indsats. Og hjælpes ad med at begrænse smitten – især over for de af vores medborgere, som er særligt udsatte,” siger Jacob Bundsgaard.

Foto: Wikimedia Commons 

Mest Læste

Annonce