Ghita Parry fortsætter som formand for Kost og Ernæringsforbundet

Politik

24/2/19 4:07

For sjette gang er Ghita Parry valgt som spydspids for forbundet, der insisterer på, at sundhed er en ret, og derfor sætter dagsordenen for sundhed, behandling og forebyggelse.

- Jeg glæder mig så meget til at fortsætte arbejdet med at sikre ernæringsprofessionen en stærk stemme sammen med forbundets dygtige, dedikerede og ambitiøse medlemmer. De gør en kæmpe indsats, ved at insistere på maden som det sunde og hyggelige måltid og som en uundværlig del af både behandling og forebyggelse. Vores medlemmer gør en stor forskel, siger Ghita Parry.

Hvad vil du fokusere på de næste tre år?

- Det, der står lige for døren, er selvfølgelig folketingsvalget og en varslet sundhedsreform. De politiske beslutninger, der træffes i den næste tid er vigtige og vil have stor indflydelse på alle borgere i Danmark - og på mulighederne og opgaveløsningen for mange af vores medlemmer. Vi skal derfor fortsat insistere på at dele vores professionelle viden. Vores medlemmer løser vigtige samfundsopgaver og ved, hvad der skal til, når det danske sundhedsvæsen skal lykkes. Vi skal fortælle om vores erfaringer, løsningsmodeller og hvordan vi ser nødvendigheden af samarbejde på tværs af faggrupper, når opgaverne skal løses succesfuldt.

Kost & Ernæringsforbundet på DenOffentlige

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør for eget indhold på DenOffentlige og udgiver artikler, blogs, cases, synspunkter og pressemeddelelser om, af og for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

Læs mere om Kost & Ernæringsforbundet her.

Læs mere om at blive redaktør for eget indhold her.

Selvom både valg og sundhedsreform fylder i medier og den politiske debat lige nu, ønsker Ghita Parry også at se indad og tænke langsigtet i forhold til kompetenceudvikling:

- Den næste tid skal vi som forbund se på oplagte muligheder. Og være klar. Vores medlemmer arbejder med vigtige områder som fx kostforplejning, ledelse, forebyggelse, behandling, produktudvikling og hygiejne. Og uanset hvor kompetencerne udfoldes, skal vi spørge os selv, om vi er klædt på til fremtiden. Derfor skal vi se på færdigheder og mulighederne for efteruddannelse. Vores medlemmer skal være klar og klædt på med den nødvendige viden til at tage imod de nye udfordringer, så de professionelt kan håndtere fremtidens efterspørgsel, trends og behov fra kritiske borgere og omsætte dem til konkrete løsninger.

Status: Fem kandidater valgt ved fredsvalg

I dag sluttede opstillingsfristen for kandidater, der vil være med i hovedbestyrelsen og præge forbundets indsatser for den næste 3-årige periode. Og både erfarne gengangere og nye kandidater har vist deres interesse, hvorfor der er kampvalg om 8 af de i alt 13 pladser til forbundets hovedbestyrelse. 

Fem er valgt ved fredsvalg, altså uden modkandidater. Foruden Ghita Parry fortsætter følgende medlemmer på deres pladser:

  • Michael Allerup Nielsen, næstformand
  • Marian Aagaard, regionsformand i Region Nordjylland
  • Jytte Lybech, regionsformand i Region Syddanmark 
  • Rikke Kristensen, regionsformand i Region Sjælland.

Kampvalget afgøres 19. marts, hvor afstemningsfristen udløber og forbundets nye hovedbestyrelse er en realitet.

 

BLÅ BOG, Ghita Parry:

  • Formand for Kost og Ernæringsforbundet siden 2004.
  • Uddannet økonoma.
  • Fra 1998 til 2004 næstformand i forbundet.
  • Desuden valgt/udpeget til en lang række tillidsposter.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.