Foto: Kissen Møller Hansen
Foto: Kissen Møller Hansen

Måltidet som en stjernestund

Velfærd

20/2/17 2:15

En festlig menu i Hedensted Kommune skabte et afbræk i hverdagen og var samtidig starten på et projekt, der skal skærpe appetitten hos de ældre.

Et restaurantbesøg kræver kræfter som de færreste plejehjemsbeboere har. Derfor besluttede ’Kostområdet’ i Hedensted Kommune at flytte restauranten ind på kommunens ti plejecentre.

Startskud til stjernestund
I fællesskab sammensatte de en lækker tre-retters menu og alle centre dækkede smukt op til en fornøjelig middag, hvor også frivillige bidrog til at holde de ældre med selskab.
- ’Restaurantbesøget’ var et afbræk i hverdagen. Men samtidig var det startskuddet til vores projekt ’måltidet som en stjernestund’, fortæller kostfaglig leder, Jane Vase.

Måltidsværter på vej
Målet med projektet er at skabe de bedste betingelser for, at maden, der bliver tilberedt på syv af de ti plejecentrene, også bliver spist. Blandt andet ved at uddanne måltidsværter, der planlægger måltidet i detaljer, sørger for gode rammer og tid til at spise uden afbrydelser.

Et andet fokus er at sammensætte beboerne, så de spiser med dem, de har relationer til. Også frivillige tænkes ind som en ekstra ressource, der kan bidrage til, at få beboerne til at opleve måltiderne som velfungerende.

Mad- og måltidsmentor styrker samarbejdet
Hedensted Kommune har søgt og fået andel i værdighedsmilliarden og nogle af pengene er søgt til kostområdets projekt. De skal blandt andet bruges til en mad- og måltidsmentor.
- Måltidet som stjernestund kræver, at samarbejdet om måltidet mellem kost- og ernæringsfaglige medarbejdere og plejepersonalet styrkes. Og det har vi fået mulighed for yderligere at hjælpe på vej gennem en nyansat mad- og måltidsmentor, fortæller Jane Vase.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce