Ny 2-årig HF klasse for unge med autisme

Uddannelse

23/5/19 9:58

KVUC

Allerede fra august 2019 udbygger KVUC sit uddannelsestilbud til unge med autisme med en ny 2-årig HF klasse. Ansøgninger til den nye klasse modtages nu.

KVUC’s uddannelsestilbud ”HF Inklusion” for unge med autisme er efterspurgt af mange, og derfor er det en glædelig nyhed, at KVUC nu har fået mulighed for at udbyde en ny 2-årig HF og årligt optage 12 unge med diagnosen ”Autisme Spektrum Forstyrrelse” (ASF).

Kravene for at blive optaget i den nye klasse er en diagnose inden for ASF området. Desuden skal 9. klasse være afsluttet med gode karakterer i dansk, engelsk og matematik.

Visitationsproceduren til den nye ASF-klasse skal sikre, at den pågældende unge både fagligt, personligt og socialt opfylder de kriterier, som kræves for at gennemføre en HF-uddannelse.

Voksenuddannelse deler viden - læs om KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

Der vil være tale om unge, som ikke kan indgå i et almindeligt HF- eller gymnasieforløb, men for hvem det vurderes, at de kan gennemføre en 2-årig HF i den særlige ASF-klasse

Den pædagogiske indsats fra lærergruppen er først og fremmest organiseret med udgangspunkt i en viden og erfaring omkring behovet for:

  • Struktur i den daglige undervisning og generelle tilrettelæggelse
  • Hjælp til det sociale samspil i og uden for klassen
  • Støtte til de eksekutive funktioner (især hjælp til at komme i gang med skriftlige opgaver)

Læs også hos KVUC: Det handler ikke om at være fejlfri - interview med Christian fra HF Inklusion

De centrale pædagogiske principper er: 

  • Et trygt og udfordrende studiemiljø
  • Personlig og social udvikling som afgørende faktor
  • Specialiseret undervisning og fokus på myndiggørelse

Det nye uddannelsestilbud bygger videre på KVUC’s værdier og erfaringer fra uddannelsestilbuddet HF Inklusion.

Læs mere om hvordan man søger om optagelse netop nu

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.