Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Medie erfarer om pressemødet i dag: Restriktioner forlænges i to uger

Politik

29/12/20 3:49

Et udpluk af de nuværende restriktioner vil blive forlænget yderligere. De vil blive forlænget til og med 17. januar, erfarer medie.

Ifølge B.T. vil en række af de nuværende restriktioner, som gradvist er blevet rullet ud til hele landet siden midten af december, blive forlænget yderligere. Dermed vil de vare til og med 17. januar. 

Oprindeligt var nogle af regeringens tiltag planlagt til, at de ville være gældende frem til 3. januar. Det var blandt andet planen, at lukningen af storcentre og detailhandlen skulle være opført her. Dertil var det også planen, at hjemsendelse af skoleeleverne skulle ophøre 3. januar. 

Sundhedsordførere fra Folketinget er i skrivende stund ved at blive orienteret omkring regeringens plan for januar. Dette møde begyndte klokken 16, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke efter sigende skulle have oplyst om regeringens beslutning. 

 

 

Ifølge flere kilder, der deltager ved dette møde, vil alle de nuværende restriktioner bliver forlænget til og med 17. januar. Det vil sige, at lukningen af storcentre, detailhandel samt liberale erhverv som frisører fortsat vil vare ved. Det skriver B.T. 

Hertil tilføjer de også, at alle elever i folkeskolen fortsat skal blive hjemme. Det gælder ikke blot elever fra folkeskolen, men også studerende på ungdomsuddannelser, som er blevet sendt hjem. Det skriver TV 2, der også skriver, at de hjemsendte elever i stedet vil modtage fjernundervisning.  

Ydermere erfarer TV 2 også, at restauranter, caféer og barer fortsat vil skulle holde lukket efter 3. januar. De forlængede restriktioner er derfor også gældende for disse virksomheder. Desuden vil det også være påkrævet, at både kultur- og idrætsliv vil holde lukket til 17. januar.

Der er indkaldt til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet kl. 19.00 i dag. Det forventes, at de her vil fortælle mere om restriktionerne.