Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Nick Hækkerup stopper som minister

Politik

02/5/22 6:33

Nick Hækkerup er færdig som både justitsminister og politiker. Han har nemlig fået sig et direktørjob.

Nick Hækkerup trækker sig fra dansk politik. Det betyder, at han stopper i sit virke som både justitsminister og som politiker i Folketinget.

Det har han selv afsløret i et opslag på sin Facebook-side, hvor han også fortæller, at der er god grund til denne beslutning. Han skal nemlig i stedet være direktør i Bryggeriforeningen.

"Kære alle. Jeg stopper som justitsminister, træder ud af folketinget og stopper dermed i politik. Det gør jeg for d. 1. juni at tiltræde jobbet som direktør i Bryggeriforeningen," skriver Nick Hækkerup.

 

 

Han sender også en stor tak til alle dem, som han har arbejdet sammen med i dansk politik, og i Folketinget, som han har været medlem af siden valget d. 13. november 2007.

"Jeg har utroligt meget at takke mange for - ikke mindst dygtige politiske kollegaer, samarbejdspartnere og alle de utroligt dygtige embedsmænd, som jeg har samarbejdet med gennem årene," skriver han.

Senere i sit opslag sender han også tak til Socialdemokratiet, som han har været medlem af, siden han traf beslutningen om at træde ind i politik.

"Jeg er yderst taknemmelig for, at Socialdemokratiet i alle årene har givet mig muligheden for at gøre en forskel og flytte tingene i den retning, som jeg og vi sammen troede på," skriver han, hvorefter han slår fast, at hans beslutning ikke er drevet af utilfredshed:

"Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning. Det er ikke politik der skubber, det er arbejdet i Bryggeriforeningen, der trækker. Jeg synes, at regeringen har opnået mange flotte resultater, som jeg er stolt af."

Nick Hækkerup uddyber sin beslutning med, at han på det seneste har kunne mærke, at han har haft en 'voksende trang til at blive udfordret på nye måder'.

"I mere end 20 år har jeg lavet politik på fuld tid, som borgmester, folketingsmedlem og minister, og tiden er kommet til at gøre min indflydelse gældende på nye måder og skabe nye resultater uden for politik," skriver han.

Han understreger også, at han er glad for, at han har fået muligheden for at påtage sig arbejdet i Bryggeriforeningen, og for at gøre sin 'indsats gældende til gavn for bryggeribranchen'.

Annonce