125 millioner kroner til nye innovative sygehusløsninger skal skabe vækst i erhvervslivet

13/12/2011 10:25

Administrator

Fornyelsesfonden investerer nu sammen med regionerne 125 millioner kroner i nye innovative sygehusløsninger. Midlerne skal bidrage til at realisere vækstpotentialet i de kommende års sygehusinvesteringer Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

- Vi foretager netop nu betydelige investeringer i en moderne sygehusstruktur. Det skal vi udnytte til at skabe vækst. Derfor er det positivt, at Fornyelsesfonden netop har støttet seks virksomheder med lovende sygehusprojekter for i alt godt 25 millioner kroner.

- I den kommende tid vil vi sætte yderligere skub på området. Jeg er derfor glad for, at Fornyelsesfonden og regionerne i et partnerskab afsætter yderligere 100 millioner kroner til at udvikle nye løsninger, som kan eksporteres og dermed være med til at skabe øget vækst i Danmark. Det kan f.eks. være bedre operationsudstyr, nyt telemedicinsk udstyr og effektiv sygehuslogistik.

Fornyelsesfonden har netop bevilliget i alt 25 millioner kroner i tilskud til seks virksomheder til kommercialisering af nye, innovative sygehusløsninger. Projekterne omfatter bl.a. udvikling af et avanceret stetoskop, der kan anvendes til tidligere og bedre diagnosticering af patienter med mulig kranspulsåreforsnævring og udstyr til bedre og mere effektiv strålebehandling af prostatacancer.

Samtidig er Fornyelsesfonden sammen med regionerne blevet enige om at afsætte yderligere 100 millioner kroner til et sygehuspartnerskab, som skal sætte yderligere skub på udviklingen af nye sygehusløsninger. Partnerskabet skal støtte udviklingen af innovative sygehusprodukter og -services på indsatsområder, hvor der er særlig behov for og efterspørgsel efter nye løsninger.

I Danske Regioner glæder næstformand Carl Holst sig over, at såvel Fornyelsesfonden som alle regioner og de regionale vækstfora bakker op om sygehuspartnerskabet.

- Med sygehuspartnerskabet får danske virksomheder adgang til at udvikle og modne teknologier, der matcher konkrete behov i forbindelse med regionernes nye sygehusbyggerier, siger han og fortsætter:

- Der ligger et kæmpe markedspotentiale og venter på danske virksomheder, når sundhedsvæsnets konkrete behov kombineres med virksomheders innovative kapacitet og kommercielle kompetencer. Samtidig kan vi i sundhedssektoren forbedre behandlingen. Vi får altså både mulighed for et nyt eksporteventyr og forbedret effektivitet og kvalitet i den offentlige sundhedsservice, understreger Carl Holst.

Mest Læste

Annonce