Aarhus er danmarksmester i at afsløre socialt bedrageri

Aarhus Kommune ligger helt i top, når det gælder om at afsløre socialt bedrageri. Det viser en ny rundspørge, som bladet Danske Kommuner netop har offentliggjort.

Aarhus Kommune viser vejen, når det gælder om at afsløre sociale bedragere. En styrket og målrettet indsats sikrer, at kommunens kontrolgrupper i løbet af blot de seneste to år har afsløret bedrageri for 57 millioner kroner. Dermed topper Aarhus listen i en ny undersøgelse foretaget af bladet Danske Kommuner.

”Socialt bedrageri er tyveri fra fællesskabet. Det vil vi ikke finde os i, og derfor har vi helt bevidst styrket indsatsen på dette område, og det vil vi også gøre i de kommende år. Ingen sociale bedragere skal kunne føle sig sikre i Aarhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen.

Indsatsen har bl.a. bestået af en kampagne, hvor Kultur og Borgerservice har udgivet en ”Håndbog i socialt bedrageri”. Håndbogen vakte stor opsigt og førte til mange henvendelser til kommunens kontrolgruppe. Men også kommunens ansættelse af fire tidligere politibetjente til at foretage tilfældige observationer har vist sig særdeles effektiv.

”Det er sager om ydelser til enlige forsørgere, der påkalder sig særlig bevågenhed, og hvor der ofte er der noget at komme efter,” siger rådmanden.

Hver anden henvendelse om socialt bedrageri medfører, den pågældende borger får standset sin ydelse eller bliver mødt med krav om tilbagebetaling af uretmæssige opnåede ydelser. I gennemsnit snyder bedragerne fællesskabet for cirka 100.000 kroner
om året.

”Den nye opgørelse viser, at det kan betale sig at gøre en ekstra indsats. I Aarhus vil vi ikke hvile på laurbærrene, men fortsat forsøge at afprøve nye metoder til at komme bedrageriet til livs,” siger Marc Perera Christensen.

 

Emneord: Socialt bedrageri, Aarhus Kommune, Kontrolgruppe
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 20.06.18 Infrastruktur
  Politisk aftale på plads: Aarhus klar til at forny udsatte boligområder

  En by i social balance. Det er målet for den politiske aftale, der netop er indgået af et bredt flertal i Aarhus Byråd. Aftalen fastlægger den politiske ramme for drøftelsen med boligforeningerne om udviklingen for byens udsatte boligområder frem mod 2030 samt byggeri af nye almene boliger. Hent aftalen her.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.