Akutindsatsen virker i Varde

Jobcenteret i kontakt med næsten alle, der er i fare for at falde ud af dagpengesystemet. Omkring 40 har fået job. Der er aktivitet på højeste blus for at skaffe job og uddannelse til de 206 ledige fra Varde Kommune, som er i fare for at miste dagpengeretten inden for det kommende halve år.

192 har været til samtale på Jobcenter Varde, og 124 sagde ja til at få en personlig jobformidler. Indsatsen har indtil videre skaffet job til omkring 40.

-Vi har været i kontakt med næsten alle, og rigtig mange har fået job. Så nu skal beskæftigelsesministeren lige spise brød til i forhold til kommunernes indsats. Jeg bliver ærlig talt lidt pikeret over, at man antyder, at vi ikke kan løfte opgaven. Tallene viser, at vi faktisk gør det rigtig godt, siger formand for udvalget for arbejdsmarked og integration i Varde Kommune Thyge Nielsen (V).

Otte af de udfaldstruede er på vej i uddannelse. 15 er kommet i praktik, løntilskudsjob eller er blevet vikarer i et jobrotationsprojekt. Fire er sygemeldt, og 57 har takket nej til yderligere indsats fra jobcenterets side, oplyser jobcenterchef Erik Schultz.

Varde Kommune på DenOffentlige.dk Varde Kommune
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer