Eksperimentel kræftbehandling sker oftest i Danmark

Patienter til eksperimentel behandling for en kræftsygdom bliver langt overvejende henvist til behandling i Danmark frem for i udlandet. Det fremgår af den seneste årsrapport for second opinionordningen for eksperimentel kræftbehandling. Sundhedsstyrelsens ekspertpanel rådgiver i de sværeste kræfttilfælde og vurderer behandlingsmuligheder i ind- og udland.

Det rådgivende panel har i 2011 vurderet henvendelser om 451 nye patienter. Det er et fald i antallet af nye sager på 101 fra 2010 til 2011, og dermed fortsætter udviklingen fra de seneste år. Udviklingen afspejler formentlig, at kræftafdelingerne i Danmark i dag råder over langt flere behandlingsmuligheder end i ordningens første år.

Det fremgår af årsrapporten for 2011, at der for to patienter er givet råd om højtspecialiseret behandling i udlandet, og at der for tre patienter er givet råd om eksperimentel behandling i udlandet.

Udover de 451 nye patientsager har det rådgivende panel genvurderet 79 patientsager fra samme eller tidligere år. For disse patienter har den behandlende læge bedt om en ny rådgivning, i de fleste tilfælde som opfølgning på, at patienten er blevet behandlet efter tidligere rådgivning fra det rådgivende panel. Også her er der tale om et fald i antallet af sager i forhold til 2010.

Sagsbehandlingstiden er i gennemsnit på otte arbejdsdage fra Sundhedsstyrelsen har modtaget en anmodning om vurdering, til panelet sender svar til den behandlende læge.

Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 61 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer