Energi2020 forud for planen

Ringkøbing-Skjern Kommunes arbejde for at nå den ambitiøse målsætning om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020, går efter planen. Et netop offentliggjort energiregnskab for 2011 viser, at kommunen i det samlede regnskab er nået op på at dække 37,5 procent af det samlede energiforbrug med vedvarende energi.

- Ifølge Energi2020-Strategien er målet for 2011 på 35 procent, så vi holder skansen, siger leder af kommunens energisekretariat, Henning Donslund, og fortsætter:

- Men vi er dog langt fra i mål, og næste etape bliver endnu sværere. Her kommer det foruden vindmøller i særdeleshed til at handle om biogas, solenergi, energioptimering af bygninger samt transport, siger Henning Donslund.

Energiregnskabet er blevet opgjort hvert andet år siden 2007. I 2009 var andelen af vedvarende energi på 25,5 procent.

Det går også godt med at minimere udledning af CO2. Her viser tallene en god reduktion fra basisåret 2007, hvor hver borger i kommunen udledte 10,7 ton CO2. I 2009 var tallet på 9,7 ton per indbygger, og nyeste tal for 2011 viser et gennemsnit på 6,0 ton CO2 per indbygger i Ringkøbing-Skjern kommune. Til sammenligning er gennemsnittet i Danmark på 8,3 ton per indbygger.

- Sidst i 2011 indledte Ringkøbing-Skjern Kommune et samarbejde med lokale forsyningsvirksomheder og Scanenergi A/S, hvor målet for samarabejdet var at energioptimere 100 boliger. I løbet af 2012 er cirka 75 enfamiliehuse energioptimeret. Det har skabt solide energibesparelser, men har også bidraget til lokal beskæftigelse, siger formand for Energirådet Knud Christensen.

Læs mere i rapporten, hvor der sammenlignes med øvrige kommuner i Region Midtjylland.

Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer