FOA: Tving kommuner og regioner til fuldtid

23/03/2012 12:30

Administrator

Kun 4 procent af stillingsopslagene som social- og sundhedshjælper, tilbyder en arbejdstid på 37 timer. Et rystende lavt tal, der ifølge FOA understreger behovet for, at de offentlige arbejdsgivere tvinges til at opslå flere fuldtidsstillinger.

Er du er jobsøgende, vil du arbejde om dagen, uddannet social- og sundhedshjælper og ønsker en arbejdssuge på 37 timer, så må du nok indstille dig på at blive skuffet.

Kun 4 procent af jobopslagene er nemlig fuldtidsstillinger. Det viser en opgørelse fra FOA.

”De offentlige arbejdsgivere spekulerer i deltidsansættelser, så når regeringen taler varmt for, at arbejdstiden skal skrues op, så handler det i allerhøjeste grad om at ændre vanetænkningen blandt de offentlige arbejdsgivere”, siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.

Og det er ikke kun social- og sundhedshjælperne, der har svært ved at få fuldtidsstillinger.
Opgørelsen viser, at kun 18 procent af jobannoncerne for pædagogmedhjælperne er fuldtidsstillinger.Tallet for social- og sundhedsassistenterne er en anelse højere – nemlig 19 procent.

”I FOA går vi til trepartsforhandlingerne med et konkret forslag om, at de offentlige arbejdsgivere skal slå en bestemt andel fuldtidsstillinger op”, siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”Arbejdsgiverne har ledelsesretten, og de har i den grad brugt den til at sætte medarbejdere ned i tid som et led i generelle velfærdsbesparelser. Men vi skal ikke i en trepartsaftale tage hensyn til den ledelsesret.”

”Ved de seneste overenskomstforhandlinger krævede kommunerne et opgør med det, de kaldte for deltidskulturen blandt de ansatte. Denne undersøgelse viser, at kommunerne bør kigge sig selv efter i sømmene, før de begynder at skyde på medarbejderne.”

Mest Læste

Annonce