Hvordan får vi flere virksomheder og borgere til Lolland Falster?

23/04/2013 15:29

Dansk Industri

Når nye virksomheder beslutter, hvor de skal slå sig ned, er der meget, der skal gå op i en højere enhed. Placeringen skal være den rigtige, der skal være adgang til god infrastruktur, gode skoler, servicen fra kommunen skal være i top, og der skal være kvalificerede medarbejdere indenfor rækkevidde.


Fællesnævneren er attraktion. Det skal være attraktivt at drive virksomhed, og det skal være attraktivt at bo.
- Lolland Falster et af Danmarks smørhuller, men det er ikke det billede, resten af Danmark har af os. De landsdækkende medier fremhæver ofte Lolland Falster for det dårlige, og det negative billede bliver mere og mere rodfæstet. Men det er alt for unuanceret. Det negative image skader vores sag, vi skal have vendt den udvikling, siger formanden for DI Lolland Falster, Allan Holstener Schmidt.
At der er masser af muligheder for at gøre Lolland Falster til et attraktivt sted at bo, arbejde og stifte virksomhed, er netop temaet for årets Erhvervstræf i DI Lolland Falster, som holdes onsdag den 24. april kl. 15.00 på Fuglsang Herregaard ved Nykøbing F.
Med udsigten til anlægsinvesteringer for ca. 60 mia. kr. de kommende ti år, vil landsdelen blive voldsomt eksponeret, og det skal udnyttes. DI Lolland Falster har en vision om, at området skal iscenesættes i et nyt perspektiv.
- Der er nu, vi har en enestående chance for at fortælle alle de gode historier om Lolland Falster, og det er helt afgørende, at vi gør det. Eksponeringen af Lolland Falster og den landfaste forbindelse til kontinentet vil få mange virksomheder og borgere til at overveje at flytte her til. Men det er altså op ad bakke, hvis området fremstår i det negative skær, der kendetegner os i dag, siger formand for DI Lolland Falster Allan Holstener Schmidt.
DI Lolland Falster håber derfor at kunne medvirke til en folkebevægelse, hvor alle føler ansvar for at tale området op. Startskuddet går på Erhvervstræf 2013.

Her vil topfolk indenfor erhvervslivets, sportens, forskningens og den politiske verden give deres bud på, hvordan Lolland Falster kommer op i en stærkere liga, og hvordan området bliver mere lykkeligt og attraktivt, så endnu flere ressourcestærke borgere og virksomheder har lyst til at flytte her til.
Blandt oplægsholderne er verdensmester og OL guldvinder 2012 Mads Rasmussen og koncernchef i Nykredit Peter Engberg Jensen, der begge er ambassadører for Lolland Falster. Samt Dansk Industris adm. direktør Karsten Dybvad og direktør Meik Wiking fra Institut for Lykkeforskning.
Hvordan Lolland Falster kan blive erhvervslivets nye Mekka, giver de to borgmestre Stig Vestergaard fra Lolland Kommune og John Brædder fra Guldborgsund Kommune deres bud på.

For yderligere oplysninger kontakt foreningssekretær t i DI, Kim Faurby, tlf: 3377 4837 /
4077 8335 eller pressekoordinator Helen Jensen, tlf: 2124 4702.

 

Mest Læste

Annonce