Hvorfor skal mænd deltage i ligestillingsdebatten?

24/01/2011 09:39

Administrator

Med en overrepræsentation af mandlige ledere i dansk erhvervsliv – både offentligt og privat – er det afgørende, at mændene bliver involveret i arbejdet med at tiltrække, fastholde og forfremme flere kvindelige ledere. Som led i dette arbejde er det afgørende, at ikke kun kvinderne, men også mændene deltager i ligestillingsdebatten.

En ligestillingsdebat, hvor begge køn kommer til orde, er vigtig for at give såvel mænd som kvinder et skub til at tage aktiv stilling og et større ansvar for at eksekvere mod ligestilling.

Den 26. januar 2011 afholder Ligestillingsafdelingen og IBM netværksmøde hos IBM for virksomhedsledere fra de over 100 offentlige og private virksomheder, som allerede har tilsluttet sig ligestillingsministerens Charter for flere kvinder i ledelse. Mødet vil sætte fokus på mændenes rolle i ligestillingsdebatten og deres engagement i forhold til at få flere kvinder i lederstillinger.

”Spørgsmålet om kvinder i ledelse bør ikke være en kamp mellem kønnene, men et fælles projekt, og derfor er der også brug for, at mændene engagerer sig,” siger ligestillingsminister Lykke Friis og fortsætter: ”Hvis vi skal nå målene om, at bringe alle talenter i spil og give kvinder og mænd lige muligheder for at blive ledere, kræver det, at de mandlige ledere engagerer sig i projektet. Som i al anden forandringsledelse er det de, der er repræsentative for kulturen, der har den største gennemslagskraft. De mest effektive feminister kan derfor meget vel være de mandlige chefer, der gør sig til talsmænd for flere kvinder i ledelse - ikke for kvindernes, men for bundlinjens skyld.”

"Mandlige ledere som rollemodeller skal bane vejen for andre mandlige ledere i forhold til at tiltrække, fastholde og forfremme flere kvindelige ledere og sikre diversitet i ledelserne i dansk erhvervsliv," udtaler adm. dir. i IBM Danmark, Lars Mikkelgaard-Jensen og uddyber: "Mandlige ledere skal vise i ord og handling, at det at tiltrække, fastholde og forfremme flere kvindelige ledere ikke er en kvindesag og et kvindeansvar, men en ledelsessag og et ledelsesansvar – uanset lederens køn."

Talere på mødet vil bl.a. være ligestillingsminister Lykke Friis og adm. dir. i IBM Danmark Lars Mikkelgaard-Jensen, som vil give sit bud på, hvorfor og hvordan mænd skal deltage i ligestillingsdebatten. Øvrige ledere fra IBM vil fortælle om de initiativer, som IBM Danmark har søsat for at fremme kvindelige ledere, hvordan den danske IBM-ledelse arbejder på at fastholde og øge fokus gennem sit Diversity Board, og hvordan ligestilling håndteres i IBM US for at engagere mændene. Sidst men ikke mindst, vil Kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Willemoes, fortælle om sine personlige erfaringer som direktør i en mandeverden.

Om Charter for flere kvinder i ledelse
Charteret blev præsenteret af ligestillingsministeren i 2008. I dag har over 100 offentlige og private virksomheder underskrevet charteret, IBM underskrev i 2008. Formålet med charteret er:
- at sikre, at kvinder og mænd har lige muligheder for at gøre lederkarriere,
- at igangsætte konkrete, målbare indsatser i virksomheder og organisationer for at øge andelen af kvinder i ledelse på alle niveauer &
- at offentlige og private virksomheder bruger alle talenter.

Yderligere info og interviews
Karsten Anker Pedersen, særlig rådgiver for ligestillingsministeren – mobil 40377323, mail [email protected].
Lotte Elkjær Flugt, pressemedarbejder, IBM – mobil 41204437, mail [email protected].
 

Mest Læste

Annonce