KL: Kommunerne bidrager til økonomisk genopretning

”Kommunerne løfter en stor del af opgaven med at sikre genopretningen af dansk økonomi. Derfor er det afgørende, at de skarpe kommunale prioriteringer understøttes af staten, både i ord og i handling,” siger KL’s formand Jan Trøjborg i en kommentar til regeringens finanslovsforslag.

”Forslaget til finanslov bekræfter, at Danmark er hårdt ramt af den internationale økonomiske krise. Med et underskud på 85 mia. kroner i 2012 bliver økonomien stram overalt i den offentlige sektor. Det får også betydning for den borgernære service, kommunerne kan levere”, siger Jan Trøjborg.

”I kommunerne løfter vi vores del af opgaven med at genoprette dansk økonomi. Vi har været tvunget til at skille os med flere tusinde medarbejdere og skære i servicen. Og KL har for få måneder siden indgået en stram økonomiaftale med regeringen, der ikke giver plads til generelle serviceforbedringer”.

”Netop fordi økonomien er stram, er det ekstra vigtigt, at regeringen og Folketinget fører en politik, der understøtter de nødvendige prioriteringer og omstillinger i den kommunale service”.

”Det er derfor helt afgørende, at regeringen leverer varen i forhold til de aftaler, vi har indgået, om afbureaukratisering, regelforenkling, digitalisering og bedre styringsmuligheder”, siger Jan Trøjborg.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer