Københavns Kommune tvinger unge til at arbejde for 52 kroner i timen

27/06/2012

Administrator

Københavns Kommune vil sende unge i nytteaktivering for deres kontanthjælp. Enhedslisten raser.

Fremover skal unge arbejdsløse ud med rengøringsspanden eller fejekosten. Fremover skal unge mellem 25 og 29 år motiveres til at tage en uddannelse eller finde beskæftigelse ved at blive tvunget i nytteaktivering. Det vil sige de skal arbejde 25-30 timer om ugen for deres kontanthjælp. Også unge mellem 19 og 24 år, der venter på uddannelsesstart kan blive sendt i nytteaktivering.

Nytteaktiveringen blev besluttet i Beskæftigelsesudvalget tirsdag af alle andre partier end Enhedslisten, der til gengæld vender sig kraftigt mod ideen:

- Der er tale om en ren straffeekspedition mod de unge. Vi har stor arbejdsløshed, fordi der er for få jobs. Ikke fordi de unge er dovne. Faktum er at vi mangler jobs og dem kommer der ikke flere af fordi kommunen tvinger de unge til det her, siger Enhedslistens Beskæftigelsesordfører Signe Færch.

Unge på nedsat kontanthjælp kommer til at arbejde for helt ned til 52 kroner i timen. Enhedslisten foreslår i stedet, at kommunen tilbyder jobs på ordinære løn- og arbejdsvilkår:

- Jeg synes det er rigtig godt, at unge københavnere tilbydes arbejde. Men det er must for os, at de får de samme løn- og arbejdsforhold som deres kollegaer. Der er tale om at de unge skal ud og lave helt almindeligt arbejde, som at slå græs eller og vedligeholde kommunens områder. Det skal man selvfølgelig have en ordentlig løn for, siger Signe Færch.

Fakta
Københavns kommunes Beskæftigelses- og integrationsudvalg besluttede mandag 25. juni at igangsætte et forsøg med Nytteaktivering, hvor unge kontanthjælpsmodtagere skal tvinges i til at arbejde for deres kontanthjælp.

- For unge ml. 25 og 39 år er kontanthjælpen 10.335 kr., hvilket giver en timeløn på 80 kr. ved en 30 times arbejdsuge.

- For unge ml. 18 og 14 år er kontanthjælpen 6.660 kr., hvilket giver en timeløn på 52 kr. ved en 30 times arbejdsuge.

Mest Læste

Annonce