Kommuner udvikler ledertalenter i fællesskab

Allerød, Egedal, Fredensborg, Hillerød, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk kommuner er gået sammen for at udvikle næste generation af ledere. De seks nordsjællandske kommuner har indgået aftale om at udbyde et fælles talentprogram til kommunernes ledertalenter i 2012.


”Vi står over for et generationsskifte, hvor 1/3 af vores ledere går på pension inden for de næste 5-10 år, så det er uhyre vigtigt at have deres afløsere klar. Det er en udfordring, vi deler med andre kommuner, og i stedet for altid at konkurrere om at finde fremtidens ledere, har vi valgt at gå sammen. På den måde kan vi udnytte kommunernes forskellige styrker og tilbyde et mere varieret og kvalificeret uddannelsesprogram for ledertalenterne”, siger personalechef Tina Bjerregaard fra Fredensborg Kommune.
Hun fortsætter:
”Ambitionen med programmet er at kvalificere talentfulde medarbejdere til at blive fremtidens ledere, så de kan leve op til de krav, der stilles til professionel ledelse i den offentlige sektor. Vi er stolte over at kunne iværksætte dette ambitiøse program for derved også at skabe synlige karriereveje for ledertalenter. Dette bidrager til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, som gerne vil prøve kræfter med ledelse.”
Praktik kommuner i mellem
Partnerskabet giver mulighed for at dyrke hinandens talenter f.eks. gennem tværkommunale praktikophold og interne jobmuligheder kommunerne imellem.
Det er de enkelte kommuner, der spotter deres egne talenter til programmet, og det kan f.eks. være skolelæreren på 45 år, der viser et overskud i dagligdagen, tager et ekstra ansvar og i det hele taget er en person der går foran og skaber resultater både i relation til eleverne, og når udviklingen af skolen drøftes.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer