Mere jobrotation i kommunerne i 2012

Tusind ufaglærte og faglærte ledige får nu mulighed for at prøve dem selv og deres færdigheder af på en kommunal arbejdsplads. Det sker, efter at regeringen i dag har indgået en ny aftale med KL om mere jobrotation på de kommunale arbejdspladser.

I aftalen, som KL-formand Jan Trøjborg og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen underskrev i dag, forpligter kommunerne sig til at oprette 40 pct. flere jobrotationspladser i kommunerne til ufaglærte og faglærte i 2012.

”Det er en win-win situation for alle. Som kommunale arbejdsgivere får vi opkvalificeret vores ansatte, samtidig får vi gennem jobrotation kontakt til nogle yngre ledige, som måske en dag kan blive fastansat, når de ældre årgange går på pension. Med denne aftale viser kommunerne at vi påtager os en vores del af ansvaret for at få de unge ledige i gang,” siger Jan Trøjborg.

Jobrotation er attraktiv for virksomheder, kommuner og de ledige. Jobrotation går ud på, at en arbejdsgiver ansætter en ledig som vikar i virksomheden, mens en medarbejder midlertidigt er i uddannelse.

”Jeg er glad for aftalen, for jobrotation er et virkelig godt instrument til både at styrke kompetencer på arbejdspladsen og at styrke især unge ledige. Jobrotation giver de unge mulighed for at få værdifuld viden og erfaringer fra arbejdspladsen – og det vil give dem bedre forudsætninger, når vi er kommet på den anden side af krisen,” siger Mette Frederiksen.

I aftalen for Finansloven for i år aftalte regeringen og Enhedslisten at styrke brugen af jobrotation med 20 millioner kroner.

KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer