Politikere enige: Fælles fynsk front

23/05/2012 14:12

Svendborg Kommune

Kursen er sat for en fælles fynsk fremtid. Det er den korte version af det nye fælleskommunale fynske projekt, Fynsprojektet. Et projekt som ni fynske kommuner – Middelfart deltager ikke – sammen med Region Syddanmark og Miljøministeriet står bag.

På konferencen ”Fynsprojektet” på Tøjstrup Gods på Midtfyn var omkring 100 fynske lokalpolitikere og embedsmænd enige om, at den fynske fremtid handlede om samarbejde og fællesskab på tværs af kommunegrænserne.

- Der er ingen tvivl om, at skal Fyn endnu mere i front i forhold til de andre regioner i Danmark, skal vi være endnu bedre til at arbejde sammen. Vi skal i høj grad tænke Fyn, Fyn, Fyn frem for at tænke de enkelte kommuner, siger borgmester Morten Andersen, Nordfyns Kommune.

Det handler om, at Fynsprojektet ser Fyn som en fælles region, hvor udviklingen er et fælles anliggende. Med andre ord hvad der er godt for Østfyn er også godt for Vestfyn, og omvendt.

- Med de indspark vi har fået på konferencen i dag, er jeg sikker på, at vi er på rette spor. Vi har i alle de fynske kommuner en interesse i, at Fyn får fremgang på alle fronter. Derfor er det væsentlig, at vi også tænker fynsk. Vi skal glæde os over, når det går godt for en kommune, selv om det ikke lige er vores egen, siger borgmester Curt Sørensen, Svendborg.

Ideen bag Fynsprojektet er, at parterne sammen skal komme med et visionært bud på, hvordan en fælles strategisk planlægning på tværs af kommunegrænserne kan være med til at skabe attraktive rammer for vækst og velstand på Fyn.

Det overordnede mål er, at udviklingen på Fyn skal sparkes i gang. Det skal ske for at skabe fremgang og vækst på Fyn. Således at Fyn bliver attraktiv for både arbejdskraft, virksomheder, bosætning samt ikke mindst investeringer.

Et andet formål med Fynsprojektet er, at lægge linierne for den fælles fremtidige fysiske udvikling. Det betyder, at Fynsprojektet skal være med til at give et bud på et nyt fælles syn på den fysiske planlægning, og en forpligtende fælles indsats mellem de ni kommuner.

Direktør Susanne Krawack, Trekantområdet Danmark, gav på konferencen et bud på, hvordan kommunerne i Trekantområdet gennem et tæt samarbejde har formået at sætte gang i det østjyske område. Nøjagtig det samme mål, som de fynske kommuner håber at nå frem til med Fynsprojektet.
Politikerne mødes til en ny konference sidst på efteråret. Indtil da skal de ideer, der kom på bordet på konferencen bearbejdes videre af embedsmændene.

Fynsprojektet løber frem til 31. december 2012.

Mest Læste

Annonce