Roskilde samler 35 andre kommuner bag krav: Fjern bureaukratiet med beskæftigelsesplaner

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Roskilde går i spidsen for 35 kommuner til den ny beskæftigelsesminister for at få fjernet tidskrævende regel. Et af de første breve, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen får, er fra Evan Lynnerup, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Roskilde (BIU).

Evan Lynnerup har samlet mere end en tredjedel af landets kommuner bag sit ønske om at ændre kravene til kommunernes beskæftigelsesplaner.

Han og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mener, at afbureaukratisering skal tages alvorligt. Så med underskrifter fra 35 andre kommuner ønsker de, at den tidskrævende procedure omkring en årlig kommunal beskæftigelsesplan ændres.
Alle kommuner skal udarbejde en sådan plan, men ønsket er at få lov til, at planen laves hvert andet år i stedet for hvert år.

Formand for BIU, Evan Lynnerup (V) siger:
- Beskæftigelsesplanen indeholder de målsætninger vi skal styre efter på beskæftigelsesområdet, så den er et vigtigt redskab for os. Men tilblivelsen er lang og kringlet. Planen skal forelægges i flere omgange for diverse råd og udvalg, inden den til sidst lander på byrådets bord. Det er blevet meget teknisk, og da den kun gælder for et år ad gangen, er det meget gymnastik for en kort periode. Året efter gør vi så det hele en gang til.

Det direkte arbejde med borgerne er det vigtigste for kommunerne.
- Hvis vi får 2 år til at arbejde i inden vi tager fat på en ny proces, kan vi spare mange ressourcer, som i stedet kan bruges til det direkte arbejde med borgerne, fortæller Evan Lynnerup.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer